x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Împreună, în bucătărie

Împreună, în bucătărie

de Maria Belu-Burtea    |    17 Dec 2009   •   00:00
Împreună, în bucătărie

Gătitul îi provoacă pe cei mici să descopere şi să înveţe lucruri noi. Una dintre modalităţile de a-i iniţia pe copii în tainele bucătăriei este de a-i lua de fiecare dată pe lângă dumneavoastră când gătiţi şi să-i rugaţi să vă ajute la lucrurile simple.



De asemenea, fiecare ingredient sau condiment folosit are o poveste pe care copiii o vor asculta, iar aceasta e un mijloc de a le stârni curiozitatea de a afla cât mai multe amănunte despre arta culinară. De Sărbători, pregătirea celor mai apetisante dulciuri împreună cu cei mici poate deveni o tradiţie pe care aceştia o vor respecta. Noi vă propunem să pregătiţi împreună cu micuţul o reţetă simplă şi delicioasă pe care să o savuraţi împreună la masa de Revelion. Este ocazia ideală ca să-i învăţaţi să-şi folosească imaginaţia în decorarea acestei minunate prăjituri a cărei reţetă o veţi regăsi în această pagină.

Brownies
Ingrediente: două treimi de cană cu făină, puţin praf de copt, un praf de sare, 6 linguriţe de unt, o jumătate cană cu zahăr,  o lingură de apă, un ou, o jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie, fulgi de ciocolată şi trei sferturi de cană cu cacao instant Nestlé Nesquik.

Preparare: Se încălzeşte cuptorul la maximum. Într-un bol se amestecă făina, praful de copt şi sarea şi se lasă deoparte. Separat se topeşte untul, se toarnă zahărul în apă şi se topeşte pe foc. Se adaugă esenţa de vanilie, untul, oul, se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă cacaua instant, făina şi se amestecă bine. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă amestecul, se decorează cu fulgi de ciocolată şi se dă tava la cuptor. Prăjitura se taie când s-a răcit.

×
Subiecte în articol: reţete ieftine şi simple