INDUSTRIA ALIMENTARA. Parisul va gazdui in perioada 14-15 martie un eveniment care se vrea a fi cel mai mare din Europa in domeniul alimentar. In-Food 2006 vrea sa dezvolte un nou concept: dezvoltarea de parteneriate intre producatorii de alimente. Piata produselor semipreparate, a ingredientelor, subcontractarea si personalizarea alimentelor sunt segmente de piata pe care acest eveniment vrea sa le dezvolte. Se estimeaza ca piata contractelor din industria alimentara ajunge la 20% din suma corespunzatoare vanzatorilor din toate subramurile industriale.
LUX. Celebra statiune americana Palm Beach va fi locul de desfasurare a Festivalului Fructelor de Mare, intre 17 si 19 martie. La origine evenimentul voia sa fie unul de caritate, insa cu timpul a devenit unul care se adreseaza elitelor, in ceea ce priveste preturile mancarurilor expuse. De intrat va putea intra toata lumea, pentru ca nu va fi nici o taxa in acest sens. Cei care vor ajunge prin zona vor putea sa deguste preparate ale caror ingrediente principale sunt fructele de mare. Bucatari specializati ii vor incanta pe participanti cu tot felul de specialitati, de la aperitive la deserturi.
UNIVERSAL. Orasul britanic Birmingham gazduieste la mijlocul lunii martie, intre 19 si 22, o expozitie internationala de mancaruri si bauturi - "Food and Drink Expo 2006". Pentru ca organizatorii au vrut sa cuprinda cat mai multe aspecte ale industriei alimentare, au invitat in acest an 750 de expozanti. Avand in vedere ca anul trecut evenimentul a avut 21.007 vizitatori (conform site-ului oficial al manifestarii), organizatorii au vrut ca in acest an totul sa fie la cel mai inalt nivel. De altfel, "Food and Drink Expo 2006" a castigat in 2004 premiul pentru cea mai buna expozitie de afaceri.
FESTIVAL. Vizitatorii Expozitiei Mondiale a Ceaiului vor avea parte de mii de kilometri de standuri cu ceaiuri si accesorii necesare consumarii lui. Evenimentul va avea loc in perioada 27-29 martie in Las Vegas, Statele Unite ale Americii. La expozitie sunt asteptati peste 3.000 de vizitatori si 200 de expozanti. De asemenea, la eveniment vor fi prezentate preparate culinare care vor avea ca ingredient principal ceaiul. Vor fi folosite diverse arome, pentru ca organizatorii se bazeaza pe ideea ca civilizatiile antice foloseau ceaiurile si pentru
a-si condimenta bucatele.