x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

06 Mar 2006   •   00:00

6 martie 2006

MUZEUL VINULUI. Bucurestiul va intra curand in randul oraselor europene din zone cu traditie viticola, dotate cu o atractie turistica majora, respectiv cu un muzeu al vinului, anunta site-ul www.ccib.ro. In incinta Muzeului Taranului Roman se va organiza o sala dedicata istoriei viticulturii, cuprinzand principalele elemente ce ilustreaza traditia si evolutia sectorului de-a lungul timpului, cu un accent mare pe actuala etapa de dezvoltare. "Nu va lipsi, desigur, si sansa unui contact cu produsele autohtone, ocazionata de o degustare intr-un cadru imbibat de istorie, urmata de posibilitatea de a achizitiona pe loc vinul dorit", a declarat Ioan Stefan, director executiv APEV (Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vin).

IN INTUNERIC. Cea mai noua si bizara experienta in materie de mancare, in Marea Britanie, este un restaurant unde se ia cina intr-o bezna totala, potrivit editiei electronice a cotidianului Telegraph, citat de Mediafax. Conceptul restaurantului "Dans le noir" a fost preluat de la un restaurant de succes din Paris si este in totala contradictie cu cinatul traditional. Clientii nu au nici cea mai vaga idee despre ce au in farfurii, unde sunt asezati sau cum arata sala in care mananca. Orice sursa de lumina este interzisa. Nu se poate fuma si nici nu se pot folosi telefoanele mobile. "Este un festin al simturilor", spune De Broglie, antreprenorul francez care a investit 1,17 milioane de euro in restaurantul din Londra. "Celelalte simturi sunt trezite de intuneric. Nasul, degetele, urechile te pun sa-ti imaginezi mancarea. Stai langa oameni pe care nu-i cunosti. Nu-i judeci dupa prima privire. Vorbesti cu ei pe intuneric, iar apoi afli cum arata", a mai spus De Broglie.

TARG. In perioada 12-13 martie 2006, la Udine, regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, va avea loc Targul Alimenta - targ de produse alimentare, tehnologii si agroturism. La acest eveniment, Romania este reprezentata Euro Info Centre-Bucuresti, Camera de Comert din judetul Vrancea si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta. La Targ mai participa intreprinderi din Italia, Germania, Grecia, Spania, Bulgaria, Slovenia, Ungaria, Malta, Polonia. (Veronica Guzun)

×
Subiecte în articol: gastronomie