inimi de turta dulcdeInimi de turta dulce, pictate cu trandafiri, cu spirale si stele... Baieti si fete, trupuri taiate din aluat, asemanatoare decupajelor de hartie, cu bratele intinse in laturi, inchipuind, de le apropii, un dant... Caluti de paine dulce, mirosind a scortisoara, rom si vanilie, pe care sa urci in gand si sa zbori spre cel drag...
Vartej de iarmaroc, gust de iubire, dulce-migdalat, ca miezul de caisa pus deoparte, pentru parfumat copturile copilariei...
Daca treci la vremea asta prin Domnesti, pe Raul Doamnei, in Arges, vei gasi vanzatorii de turta dulce imbiindu-te... Reteta e secretul lor! Dar am găsit un meșter deschis să-mi dea rețeta, ca să v-o dărui la rândul meu, în ziua de iunie întâi!
O cana si jumatate cu faina, o cana cu zahar, cinci oua, o cescuta cu miere si una cu ulei, o lingurita cu bicarbonat si cateva picaturi de otet, o lingurita cu scortisoara macinata, doua linguri cu nuci pisate, un varf de cutit de cuisoare pisate, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie.
Mai intai se topesc trei linguri cu zahar, se sting cu putina apa rece si ..............
Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI