x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)

17 Oct 2016   •   15:28
Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Cu mere sau cu brânză de vaci, învârtita bucovineană (sinonimul ruladă nu e numai un barbarism citadin adoptat, la vremea-i, de țoape și de snobo- dinupaturici, ci și un fel de a importa arta fierberii mălaiului în țara mămăligii) confirmă aspirațiunea umană spre perfecțiunea lucrului rotund (prieteni, nu vi se pare că miroase a tautologii prin bucătăria asta?).


Mainile ei albite si parfumate de la framantat taie felii subtiri de placinta. Stiai cat de senzual poate fi gestul acesta, ce dramatic si tulburator poate ispiti cutitul carnea frageda a unei invartite?

Ce fasait moale, zapacitor, inunda camera atunci cand taisul a patruns in rotunjimea tandra, supusa, a aluaturilor? 

.....................

Află aici toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×