Potrivit cumvaplace.ro, sunt foarte ușor de făcut și nici nu vă va lua mult timp să le pregătiți.
INGREDIENTE
-
400 g piept de curcan
-
4 felii de bacon
-
1 ardei capia
-
1 morcov
-
1⁄2 zucchini (dovlecel)
-
2 tije de apio mici
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
1 lamâie
-
Frunze de salată
-
Ulei de măsline
-
Sos de roșii (bulion, ketchup)
-
Sare
-
Piper
-
Fulgi de chili (opțional)
CUM SĂ FACEȚI
- Încingeți 1-2 linguri de ulei într-o tigaie și adăugați puțin sos de tomate sau bulion ori ketchup, ce aveți prin casă.
- Tăiați pieptul de curcan în felii potrivit de subțiri pe care le bateți ușor, fără a sfâșia carnea.
- Sărați și pipărați după gust.
- Tăiați legumele în bastonașe subțiri, de preferat de dimensiune cât mai apropiată.
- Pe fiecare felie de carne, așezați bastonașele de legume. Condimentați cu sare și stropiți cu foarte puțin ulei. Rulați cu atenție carnea și apoi înfășurați în felia de bacon. Prindeți ruloul cu o scobitoare, să nu se desfacă în timpul coacerii.
- Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (veți conserva și sosul și veți curăța vasul mai ușor) și ungeți fiecare rulou cu sosul pregătit mai devreme. În funcție de gust, mai puteți presăra deasupra și fulgi de chili.
- Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.
- Pentru salată, rupeți frunzele proaspete într-un castron. Puneți sare, ulei și zeamă de lămâie, după gust.
- Iar dacă vreți să-i impresionați pe cei dragi, împărțiți salata în porții individuale și așezați deasupra câte un rolou tăiat în jumătăți.