x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La masa moraritei

La masa moraritei

de Cristina Andreea Calin    |    06 Dec 2006   •   00:00
La masa moraritei

Mancarea romaneasca fara muzica buna nu prea se potriveste. Si daca mai este udata si cu un strop de vin fiert, atunci parca si gustul ei devine altul. Ionut Cristescu ne explica de ce.

Recomandarea Saptamanii

Mancarea romaneasca fara muzica buna nu prea se potriveste. Si daca mai este udata si cu un strop de vin fiert, atunci parca si gustul ei devine altul. Ionut Cristescu ne explica de ce.
In ce fel de vase trebuie sa servim bucatele traditionale romanesti? Cele mai indicate sunt vasele de lut, cu motive traditionale romanesti. Unele dintre aceste preparate se pot servi chiar din tigaie sau din ceaun, pentru ca in felul acesta se pastreaza autenticitatea.

Acum, ca suntem in plin sezon rece, ce fel de salate le recomandati cititorilor? Pentru ca a venit postul, cea mai indicata este salata orientala. De asemenea, se mai pot prepara salate din cruditati: morcovi, telina, mar cu carne de pui sau fara, salata de spanac. In zilele cu dezlegare la peste, salata de ton este cea mai buna.
Care sunt bauturile recomandate in aceasta perioada? Vinul rosu fiert si tuica fiarta sunt cele mai consumate in anotimpul rece. Nu trebuie sa uitam nici de palinca.

Ce trebuie sa faca o gospodina pentru ca preparatele ei sa arate cat mai modern? In primul rand, trebuie sa se documenteze. Acum are la dispozitie reviste aduse din strainatate si tot felul de carti de bucate. Din acestea poate afla noile tendinte in materie de gastronomie si astfel va sti cum se asaza bucatele in farfurie ca sa aiba un aspect cat mai placut.

Avand in vedere ca la dumneavoastra in restaurant canta orchestra in fiecare seara, cat de importanta este muzica la o masa? Eu cred ca este foarte importanta. Muzica poate face toata atmosfera. O muzica buna te bine dispune si, in felul acesta, mananci mult mai cu pofta. Si-apoi, aici sunteti oaspetii "moraritei", iar ea va face totul ca sa va simtiti minunat.
Muschi cu sos de vin
Ingrediente: muschi de vita 150 g, ciuperci proaspete 50 g, vin rosu 100 ml, smantana dulce 20 ml, suc de portocale 20 ml, sare, piper.
Preparare: Muschiul de vitel se trage la tigaie pana se rumeneste, apoi se adauga vinul rosu, sucul de portocale, smantana, sarea si piperul. Se lasa sosul sa scada, pana devine o compozitie consistenta. Deasupra se asaza ciupercile.

Taina bucatarului
Preparatele din carne de vita se potrivesc foarte bine cu garnitura din cartofi natur sau orez cu ciuperci. Pentru ca preparatul sa aiba mai multa aroma, se pot adauga la final si cateva felii de portocale taiate subtire.
×