INVATATURILE MATUSII
|
|
|
Dar asta este! Pana una-alta, parca ne simtim si un pic obositi, si un pic mai rotofei, dupa atatea carneturi si desfatare culinara. Asa ca o ciorba acra de legume nu poate decat sa ne curete organismul de toate grasimile pe care le-am ingerat de la Craciun pana la Sfantul Ion.
O zeama cu bors mult, pe care sa o putem manca si rece, si calda, cu un ardei iute alaturi, este, parca, tot ceea ce ne trebuie. Si daca mai facem si o tocanita de legume sau un ghiveci, meniul este tocmai potrivit.
M-am gandit la asta dupa ce Viorela, o nepoata mai de departe, mi s-a plans ca nu stie ce sa mai gateasca. Zicea ca are congelatorul plin de carne, dar ca nici ea, nici sotul ei nu mai vor nici macar sa miroasa asa ceva. Se simtea imbacsita de atatia carnati si fripturi si prajeli de tot felul, ca ar mai vrea sa serveasca si altceva la masa.
M-am gandit ca este imposibil sa nu mai aiba si altceva in frigider. Si-a adus aminte ca undeva, ascunse in fundul congelatorului, are niste pungi cu legume puse de asta-vara. "Ei, vezi, poti face o ciorbita de legume, o tocanita!". Asa e cand esti tanar si nu prea ai experienta in bucatarie! Dar pentru asta sunt matusile! Trebuie sa ajute nepotii aflati "la ananghie". Si m-a ajutat si pe mine, ca nici eu nu prea stiam ce sa mai pun pe masa.
Am invitat-o la masa pe coana Agapia, vecina mea de pe palier, vaduva si ea de ani buni, si am servit amandoua din bunatatile pregatite. A fost mai mult decat incantata, mai ales ca avea si ea aceeasi problema.
Asa ca niste legume pastrate de cu vara te salveaza tot timpul! (Matusa Elvira)
|
VITAMINE RECI
|
|
Legumele congelate sunt foarte utile, pentru ca ofera, in perioada iernii, cantitatea necesara de vitamine pentru organism. Au avantajul de a fi foarte usor de folosit, mai ales atunci cand cantitatile sunt dozate exact cat avem nevoie, pentru a le folosi o singura data. Daca sunt decongelate si apoi congelate din nou, isi pot pierde din calitatile nutritive si din vitamine.
CIORBA DE LEGUME
|
Citește pe Antena3.ro


