BARUL CASEI
Camara se goleste putin cate putin de gemurile si dulceturile puse acolo inca de asta vara. De asemenea, compoturile pe care le-am pregatit mai demult sunt tare bune incalzite si consumate in serile de iarna. Dar de gutuile pe care, cu cateva luni in urma, le-ati pus pe dulapul din bucatarie, va mai aduceti aminte? Timpul le-a ingalbenit foarte bine, iar aroma lor a devenit delicioasa.
Este timpul sa profitam de aceste fructe tomnatice pentru pregatirea unui lichior de gutui. Trebuie sa ne apucam de prepararea lui inca de acum, pentru ca nu il vom putea savura decat dupa aproximativ o luna. Acest lichior poate fi cosumat cel mai bine ca bautura digestiva, la finalul unei mese "pe cinste". De asemenea, lichiorul de gutui merge foarte bine impreuna cu o dulceata pregatita din aceleasi fructe. Bautura pastreaza bine parfumul fructelor coapte.
Din vremuri apuse
In trecut, gutuia era la fel de apreciata ca si merele sau strugurii. Astazi nu mai este la asa mare cautare, din cauza timpului mult prea indelungat de coacere. Gutuile se coc tarziu, in toamna, iar pentru ca si atunci sunt inecacioase, ele trebuie lasate o perioada la caldura, in casa.
|
Lichior de gutui |
Citește pe Antena3.ro