Sticlele colorate cu etichete aurii de pe rafturile magazinelor cu bauturi alcoolice ne fac cu ochiul. Preturile acelor lichioruri "de firma" ne fac sa ne indreptam catre produse mai slabe calitativ. De ce sa nu ne facem acasa propriul bar cu diverse sortimente de lichior?
Procedeul este simplu, mai ales ca puteti sari peste etapa fermentarii, folosind un alcool foarte tare. Votca este cea mai indicata in acest caz. De asemenea, rom, whiskey si tequilla pot fi utilizate, alegerea depinzand de aroma pe care vreti sa o obtineti. FRUCTE. Cele mai comune lichioruri sunt cele preparate din fructe. Metoda de preparare este foarte simpla. Fructele, de preferat proaspete, se adauga in alcool si sunt lasate acolo cateva saptamani, pana cand le este absorbita aroma. Durata de timp depinde de tipul de fructe si de temperatura de pastrare a lichiorului. Pentru ca aroma sa se impregneze mai repede in alcool, vasul trebuie pastrat intr-o camera calduroasa. Verificarea lichiorului se va face o data pe saptamana. Apoi, fructele se inlatura, iar compozitiei i se adauga indulcitor. Lichiorul se indulceste cel mai simplu prin adaugarea de sirop preparat din apa si zahar in parti egale. De obicei, cantitatea de lichior trebuie sa fie egala cu cea de sirop de zahar, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit. Pentru ca aroma lichiorului sa fie puternica, este de preferat sa alegeti fructe zemoase. De asemenea, puteti adauga si alte condimente, de exemplu vanilie. CAFEA. Acasa mai puteti prepara si alte sortimente de lichior, in afara de cele din fructe. Lichiorul de cafea urmeaza un proces similar celui mai sus prezentat.Citește pe Antena3.ro
LICHIOR DE MENTA
|
|