x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar LINTEA - de ce e bine să o mănânci! Are COLESTEROL ZERO! Află cum trebuie gătită

LINTEA - de ce e bine să o mănânci! Are COLESTEROL ZERO! Află cum trebuie gătită

03 Oct 2019   •   20:04
LINTEA - de ce e bine să o mănânci! Are COLESTEROL ZERO! Află cum trebuie gătită

Lintea - fie ea de culoare oranj, verde, roz, galbenă sau brun deschis - este un aliment bogat în săruri minerale, carbohidrați ușori și fibre benefice. Și este cel mai ușor de preparat!

Pielița boabelor de linte nu este foarte groasă, deci nu trebuie să le înmuiați o noapte întreagă, așa cum se întâmplă în cazul boabelor de fasole.

Se gătesc repede. Le pui într-o strecurătoare, le clătești sub jetul de apă rece de la robinet, le pui în tigaie, le adaugi de trei ori volumul lor de apă, fierbi, acoperi și dai focul la mic. Și, hop!, 25 de minute mai târziu, lintea ta e gata!

Salata nepaleză cu castravete amar (rețetă pentru diabetici)

Asta în ce privește lintea verde sau brună. Lintea oranj sau galbenă se gătește în același mod, dar în 5 până la 6 minute.

Singura precauție de luat: nu sărați apa la început, ci după ce lintea s-a fiert pe trei sferturi. Sarea îi întărește pielița și nu va fierbe la fel de bine.

Citește și 

4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei

4 cauze ale grăsimii abdominale

Uleiul de măsline extra virgin împotriva cancerului de colon

Ca să știți ce cantități trebuie să folosiție, trebuie să știți că lintea își triplează volumul și greutatea, la fiert. Deci puneți aproximativ 60 g de linte de persoană, ceea ce va însemna 180 g atunci când este gătită.

Afinată, ca la Cluj. Rețeta lui Chef Nicolaie Tomescu

În ceea ce privește valorile nutritive, lintea (când este gătită) vă aduce doar:

112 calorii pentru 100 g,
8 g de proteine,
16,6 g carbohidrați
4,2 g de fibre.
Și cantități bunicele de săruri minerale (cu excepția iodului) și de vitamine din grupa B.
Nu există lipide în lentile, vor exista doar acele grăsimi pe care le veți folosi apoi pentru a le da gust.

×