x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Lumina lina

Lumina lina

26 Apr 2005   •   00:00

Pasti la Suzana / Painea dulce a sarbatorii / Frageda jertfa / Hrana sfanta / Sangele Domnului / Miracolul vietii / Oul e maica formelor, a tuturor formelor / Credinta, pictata cu ceara pe ou / Valentin si Bogdan Uritescu - gatesc impreuna de Pasti / Bucatele Invierii / Flacara credintei / Savoarea trecutului

  • JURNALUL DE BUCATARIE
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie
    Ed. Colectie
    Jurnalul
    Sanatate
    Jurnalul
    Gastronomie
    Jurnalul
    Cumparaturi
    Supliment
    TV
    Jurnalul
    Casa
    SUMAR

    Bucuria Sfanta


  • de SIMONA LAZAR
  • Pastile sunt o sarbatoare a bucuriei, caci primul cuvant pe care L-a rostit Mantuitorul dupa Invierea Sa a fost: "Bucurati-va!". In aceasta zi, moartea - atat cea trupeasca, dar mai ales cea sufleteasca si spirituala - este biruita. Prin jertfa Sa si apoi prin uluitoarea Sa Inviere, Iisus Hristos, rascumparandu-i pe oameni de sub jugul pacatului stramosesc si impacandu-i cu Dumnezeu, face posibila invierea tuturor celor care cred in El. Credinta in Inviere este unul dintre pilonii importanti ce sustin intreaga religie crestina. Iar in cinstea Invierii Domnului, toate rugaciunile si slujbele in zilele de Pasti incep cu troparul Invierii: "Hristos a inviat din morti/ Cu moartea pre moarte calcand/ Si celor din morminte/ Viata daruindu-le!"Sfintele Pasti incep in dupa-amiaza zilei de sambata, cand se incheie postul cel lung, iar clopotele incep sa bata pentru slujba Invierii, dupa care urmeaza masa imbelsugata a sarbatorii. Mancarea traditionala este carnea de miel, pregatita dupa retete specifice, alaturi de care se asaza pasca si cozonac, vin si oua rosii. Oua rosii care vor fi ciocnite rostind cuvintele rituale: "Hristos a Inviat!"

    ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×