In sala pe jumatate plina e forfota. Concursul a inceput. Paharele de pe tava din mana concurentilor tremura usor. Clinchetul fin imita prin sunet emotia participantior. Se lasa liniste.
VERONICA GUZUN
CONCENTRARE. Juriul a urmarit foarte atent probele din competitie
|
PROBE. "Decantarea este necesara fie ca sedimentul sa ramana in sticla, fie pentru spectacol si pentru aerisirea vinului", ne-a explicat Cornelia Toma, membra a juriului. Dupa ce vinul a fost degustat de chelner, este servit clientul care a comandat. Daca acesta accepta alegerea, sunt serviti cei de la masa intr-o ordine bine fixata: mai intai doamnele, apoi domnii, mai intai cei mai in varsta, apoi tinerii. Filetarea pestelui le-a luat ceva mai mult timp concurentilor. Ei l-au curatat de aripioare, de pielita si de oase. La client a ajuns doar fileul si capul de peste. Unul dintre concurenti nu a ezitat sa sugereze vizitatorilor ca pastravul se serveste cu vin alb sec.
IMAGINE. Munca de sef de sala cere multa improvizatie si comunicare cu clientul. De aceea se putea observa la concurenti ca se aplecau putin atunci cand propuneau preparatele sau cand explicau actiunile. Un maitre dâhotel reprezinta restaurantul, de el depinde, in mare masura, daca clientul va reveni in acel local sau ba. Cornelia Toma ne-a spus ca juriul a fost atent nu doar la modul in care a fost servit clientul, ci si care era tinuta vestimentara si atitudinea concurentilor fata de vizitatorii restaurantului.
Citește pe Antena3.ro
Spuneti-va parerea!
|
Asteptam opiniile dumneavoastra. Daca aveti comentarii la articolele publicate, daca vreti sa cititi despre un anumit subiect sau sa ne impartasiti din experientele dumneavoastra din restaurante, o puteti face trimitandu-ne un e-mail sau o scrisoare. Daca sunteti maestri bucatari in prepararea unei retete nu ezitati sa o impartasiti si celorlati cititori!
E-mail: gastronomie@jurnalul.ro Adresa: Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D, et. 8, Sector 1, Bucuresti |