x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Medalion de primavara

Medalion de primavara

03 Mai 2005   •   00:00

Mihai Bisericanu - Intre teatru, muzica si bucatarie / Terapia unui moft de copil / Turtite nedospite / Secrete din Peru / Uleiul savuros al Mediteranei / Cumpatarea de dupa post / Pastile Blajinilor / Testamentul artei moldovenesti / Fructul Domnului / Cozonacul prefacut / 200 de ani de arta dintr-un bot de lut / Mananca sanatos, traieste sanatos! / Domnia aluatului / Misterul verde

  • JURNALUL DE BUCATARIE
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie
    Ed. Colectie
    Jurnalul
    Sanatate
    Jurnalul
    Gastronomie
    Jurnalul
    Cumparaturi
    Supliment
    TV
    Jurnalul
    Casa
    SUMAR

    Vin pelin

  • de SIMONA LAZAR
  • Dupa Postul cel lung al Pastilor, revenirea la un program alimentar bogat in proteine este, pentru multi dintre noi, mangaietoare. In Saptamana Luminata se mananca, mai ales, carne de miel, pregatita in fel si chip, fiecare dupa priceperea pe care o are si tinand seama de secretele ce i-au fost dezvaluite de ai mai batrani. Si noi deschidem acest numar cu un fel de mancare inedit, al carui gust o sa va uimeasca si pe care suntem siguri ca il veti trece in caietul dumneavoastra de retete.

    Si langa carnea aceasta de miel e bine sa puneti o felie de cas dulce, din primavara asta, si un pahar cu pelin. Vin pelin. Fiindca, iata, o data cu Pastile, la 1 mai, s-a sarbatorit si Armindenul, sau Ziua Pelinului, dupa care se spune ca o luna intreaga e bine sa bei numai vin pelin, stralucind in pahar ca o apa de aur cu irizari gri-verzui. Pelinul innoieste sangele si te face sanatos. E leac pentru boli si talisman sa te apere de rele, de-l porti in buzunar, ori in san, ori de-l strecori la icoana.

    ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×