x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniu de post la restaurant

Meniu de post la restaurant

de Cristina Andreea Calin    |    15 Noi 2006   •   00:00
Meniu de post la restaurant
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Ce facem daca vrem sa mancam de post la restaurant? Nu trebuie decat sa ii cerem bucatarului ceea ce dorim. Florian Vasiliu ne spune ce alternative le ofera clientilor.

Ce reprezinta postul pentru un restaurant?
Noi, de obicei, avem in fiecare miercuri si vineri un meniu al zilei special conceput pentru clientii care tin post. Avem preparate din bucataria romaneasca, dar avem si meniu international. Oricum, putem prepara la comanda orice doreste clientul.

Difera mult bucatele de post din meniul unui restaurant de cele gatite in casa?
Absolut. Este vorba despre modul de preparare. De exemplu, noi, la restaurant, pentru supa de legume, tocam legumele marunt, dupa care le calim si apoi le punem in supa. Acasa, gospodinele pun legumele in apa, le adaug sare si gata ciorba.

Cum putem face ca preparatele de post sa arate bine, modern?
Pentru o gospodina sunt importante indemanarea si talentul. E bine sa consulte revistele de specialitate, cataloagele culinare. In gastronomie trebuie sa fii intotdeauna in pas cu ceea ce apare nou, sa te gandesti ca preparatele tale sa fie cat mai naturale.

Care sunt cele mai cerute deserturi in perioada postului?
In general, cele preparate din fructe. Avem mar copt cu miere si nuca, frigarui de fructe, salate de fructe fresh, para fiarta in vin.

Cand trece perioada postului, scoateti preparatele de post din meniu?
Bineinteles, dar la cererea clientilor putem sa le facem. Mai mult, exista si vegetarieni de parerea carora trebuie sa tinem cont.

Bete in sos de soia

  • Ingrediente: un morcov, o vanata, un dovlecel, un sfert de conopida, ceapa alba, ceapa rosie, ardei gras colorat, ulei de soia, sos de soia, piper alb, sare.
  • Preparare: Legumele se taie sub forma de betisoare. Trebuie sa fie cat mai subtiri. Intr-o tigaie foarte adanca, wok, se incinge uleiul de soia. Dupa aceea se adauga betisoarele din legume. Se lasa pana capata o culoare aurie. Se pun sare si piper alb. Spre final, cand legumele sunt aproape gata, se adauga cateva picaturi de ulei de soia.
  • Taina bucatarului
    Preparatul se serveste cald. Se mai pot folosi si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia. Important este sa se foloseasca uleiul de soia, cel care ii da gustul deosebit.
    ×
    Subiecte în articol: post