RECOMANDAREA SAPTAMANII
Ce facem daca vrem sa mancam de post la restaurant? Nu trebuie decat sa ii cerem bucatarului ceea ce dorim. Florian Vasiliu ne spune ce alternative le ofera clientilor.
Ce reprezinta postul pentru un restaurant?
Noi, de obicei, avem in fiecare miercuri si vineri un meniu al zilei special conceput pentru clientii care tin post. Avem preparate din bucataria romaneasca, dar avem si meniu international. Oricum, putem prepara la comanda orice doreste clientul.
Difera mult bucatele de post din meniul unui restaurant de cele gatite in casa?
Absolut. Este vorba despre modul de preparare. De exemplu, noi, la restaurant, pentru supa de legume, tocam legumele marunt, dupa care le calim si apoi le punem in supa. Acasa, gospodinele pun legumele in apa, le adaug sare si gata ciorba.
Cum putem face ca preparatele de post sa arate bine, modern?
Pentru o gospodina sunt importante indemanarea si talentul. E bine sa consulte revistele de specialitate, cataloagele culinare. In gastronomie trebuie sa fii intotdeauna in pas cu ceea ce apare nou, sa te gandesti ca preparatele tale sa fie cat mai naturale.
Care sunt cele mai cerute deserturi in perioada postului?
In general, cele preparate din fructe. Avem mar copt cu miere si nuca, frigarui de fructe, salate de fructe fresh, para fiarta in vin.
Cand trece perioada postului, scoateti preparatele de post din meniu?
Bineinteles, dar la cererea clientilor putem sa le facem. Mai mult, exista si vegetarieni de parerea carora trebuie sa tinem cont.
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei
| ||
Bete in sos de soia |
Citește pe Antena3.ro
|
Taina bucatarului
Preparatul se serveste cald. Se mai pot folosi si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia. Important este sa se foloseasca uleiul de soia, cel care ii da gustul deosebit. |