|
Pe zi ce trece, Jurnalul de bucatarie este tot mai interesant, cu retete apetisante, cu articole interesante si imagini deosebit de sugestive. Va doresc numere absolut extraordinare in viitor. Imi place mult sa gatesc si experimentez de fiecare data ceva nou pentru familia mea. Va propun o reteta delicioasa din carne de pui: "Copanele de pui cu cartofi noi". Ingrediente: 8 copanele, o lingurita condimente pentru grill, 4 linguri cu ulei, 800 g cartofi noi, doi catei de usturoi, doua manunchiuri de ceapa verde, jumatate de kg de rosii, o lingurita cu ierburi din Provence, jumatate de lingurita cu oregano, jumatate de lingurita cu maiorana, sare, piper. Preparare: Se marineaza carnea. Intr-un bol se pune carnea si se freaca bine cu amestecul de condimente si doua linguri cu ulei. Se acopera bolul cu o folie de aluminiu si se pune in frigider 12 ore. Cartofii se spala bine si se taie felii. Ceapa verde se spala si se taie bucati. Usturoiul se toaca marunt, iar rosiile se taie felii. Se ia o tava in care punem in straturi cartofi, rosii, usturoi, ceapa verde. Saram, piperam, adaugam ierburile si doua linguri cu ulei, asezam carnea. Acoperim tava cu folie de aluminiu si punem la cuptor 45 de minute. Maria-Rodica Vekas, Sebes
Stimata redactie,
Vreau sa va spun ca astept fiecare miercuri sa cumpar revista dumneavoastra. Imi plac subiectele abordate in revista. Ca toti oamenii, am si eu o pasiune, mie imi place foarte mult sa gatesc. Am o colectie impresionanta de carti de bucatarie. Ce ati zice de o mancare cu carne si prune uscate? Ingrediente: 600 g carne, 500 g prune uscate, doua linguri cu untura, o lingurita cu faina, 6 lingurite cu zahar, sare. Se pregateste carnea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa. Se spala prunele, se oparesc, se scurg si se pun peste carne cand aceasta este pe jumatate fiarta. Se adauga putina sare si un sos de zahar. Se dau la cuptor, adaugand o lingura de zahar, daca sosul nu este destul de dulce.
Mirela Iordache, Bucuresti
Dragi cititori,
Va dau o reteta de mujdei care o sa va placa. Zdrobiti cateii de usturoi in piua, cu chisoiul. (Nu v-am pus in incurcatura, nu-i asa? E vorba despre vasul acela de lemn, cu mai tot de lemn). Luati-l cu o lingura si puneti-l intr-un castron, adaugati sare si putin ulei si frecati. Mai puneti putin ulei si iar frecati, iar dupa aceea adaugati putin cate putin... vin alb, pana se face o pasta mai subtire. Adaugati putin hrean ras si daca simtiti nevoia, putina apa, sa taie din tarie. Iese un mujdei adevarat, de-ti sare caciula de pe cap! (Un internaut)
Citește pe Antena3.ro