|
Hristos a inviat! Va urez toate cele bune si va doresc ca si de acum inainte sa fiti la fel de buni si sa ne ajutati sa le oferim celor dragi mese incantatoare. De Sarbatori am pregatit multe dintre retetele din Jurnalul de Bucatarie, insa am preparat si bucate pe care le stiam eu de mult de pe la rude si prieteni. Una dintre aceste retete: trufe cu ciocolata. Ingrediente: un galbenus de ou, 250 gr zahar pudra, 250 gr unt, o lingurita cu esenta de cafea naturala, ciocolata granulata sau cacao. Se prepara in felul urmator: se freaca galbenusul crud cu zaharul pana ce se face ca o crema, adaugand cate un pic de esenta de cafea rece si bine strecurata. Separat, se freaca untul pana se face ca o spuma si se adauga in el treptat crema de cafea. Cand totul este bine frecat, se ia cu o lingurita din compozitie si se fac bulgarasi mici care se tavalesc in ciocolata granulata sau cacao. Se asaza in forme de hartie sau pe o farfurie presarata cu cacao sau cafea. Se pastreaza la rece. Va doresc pofta buna!
Teodora Luca, din Vaslui
Draga redactie,
Vreau sa va felicit pentru supliment, chiar daca uneori mai "mancati" cate un ingredient, pana la urma toate ies bine. Aveam nevoie de o revista de bucatarie care sa ofere ceva mai mult decat retete. Dar eu v-am scris pentru ca nu demult am descoperit o reteta de ciorba care poate concura foarte bine la concursul cea mai buna ciorba din lume. Cei din familia mea imi cer tot timpul sa le mai fac, si de aceea m-am gandit ca ar fi frumos din partea mea sa o impartasesc tuturor prietenelor revistei. Ciorba de macris. Pentru aceasta aveti nevoie de: un pui sau de un kilogram carne de vitel sau de miel, un morcov, un patrunjel, o ceapa, 250-300 gr macris, 3 galbenusuri, 3 linguri cu smantana, 3-4 linguri cu otet, sare, patrunjel verde. Se taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu doi litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt. Cand carnea este aproape fiarta, se strecoara ciorba intr-alta oala, unde se pun si bucatile de carne. Se adauga tot atunci macrisul ales si patrunjel verde taiat marunt. Se lasa sa mai fiarba aproximativ 10-15 minute. Separat, se bat in supiera galbenusurile cu smantana si otetul, apoi se pune peste acestea cate putin din ciorba, amestecand totodata bine. Se serveste fierbinte cu felii de franzela prajite in unt. Eu am incercat toate variantele, si cu carne de pui si de miel si de vitel, dar sa stiti ca mai buna este cea de vitel. Cel putin asa au votat cei din familia mea.
Lavinia Rosca, Campulung Moldovenesc
Dragi prieteni,
Nu am reusit sa achizitionez fiecare numar al revistei, dar pot sa va spun ca ultimul numar este de-a dreptul excelent. Ce povesti minunate! Ce retete pline de gust! Daca o tineti tot asa, veti deveni cei mai buni de pe piata! Chiar daca Pastile a cam trecut, am si eu o reteta de miel pe care vreau sa le-o ofer tuturor celor care citesc acest supliment al Jurnalului National. La mine in casa eu ma ocup de prepararea fripturii de Pasti, pentru ca sotiei mele nu prea ii place carnea de miel si din cauza aceasta nu prea ii iese. Deci "cotlet de miel cu menta". Cantitatile pe care eu le dau sunt pentru patru persoane, si condimentele pot fi adaugate in functie de gustul fiecaruia. Eu pun un sfert de ceasca de apa calduta, o jumatate de ceasca de miere, o lingura cu otet, doua linguri cu menta proaspata tocata sau o lingura cu frunze de menta uscata, sare si piper si 4 cotlete mari de miel. Se amesteca intr-o tigaie toate ingredientele, cu exceptia cotletelor, si se fierb inabusit cam 5 minute. Se sareaza si se pune piper peste cotlete, apoi de dau la cuptor. Se prajesc 5 minute pe o parte si se ung cu jumatate din sosul de menta obtinut anterior. Se pun la cuptor inca 5 minute. Se intorc cotletele pe partea cealalta si se ung cu restul de sos, prajindu-se aproximativ 8 minute, la flacara mai mica. Se stropesc din cand in cand cu sosul din tigaie. Aceasta reteta poate fi preparata oricand, nu numai de Pasti, pentru ca este foarte buna.
Nae Vasilescu, Brasov
Citește pe Antena3.ro