23 februarie 2005
"Stimata redactie,
Citește pe Antena3.ro
Stimate domn, vom incerca sa raspundem cererii dumneavostra, insa momentan nu mai exista numere vechi ale suplimentului Jurnalul de Bucatarie in redactie. Noi insa ne vom stradui sa va ajutam sa va completati colectia.
Pentru ca suntem intr-un secol al vitezei, m-am gandit sa va trimit o reteta de preparat rece, pentru cei care nu au timp sa prepare mancaruri elaborate. Propunerea mea este salata de ridiche neagra cu branza. Aveti nevoie de o ridiche neagra, branza telemea sau framantata, ulei, piper, sare si marar. Ridichea trebuie curatata si data prin razatoarea mare. Apoi se adauga o cantitate egala de branza telemea sau orice fel de branza fermentata. Aceste doua ingrediente se amesteca bine, se adauga uleiul, piperul si sarea, toate dupa gust. De asemenea, cine doreste poate adauga marar verde taiat marunt. Numele meu este Ana Maria Tudor, din Medgidia."
"Stimata redactie,
Ma numesc Teodora Visan. Va scriu din Baia Mare. Vreau sa va ofer o reteta pe care eu o folosesc de fiecare data cand am musafiri si rezultatul este exceptional. Toata lumea pleaca incantata si fericita pentru ca a gustat ceva bun. Deci, rulou vanatoresc de vitel. Pentru a o pregati va trebuie un capac de vitel, castraveciori acri, oua, cativa crenvursti, ulei, zeama de carne si sare. Capacul de vitel se taie in felii subtiri, care se bat si se sareaza. Pe fiecare felie se pune cate un sfert de castravecior acru, un sfert de ou rascopt si o bucata de crenvurst. Fiecare dintre aceste felii se ruleaza foarte strans si se leaga cu o ata mai groasa sau cu o sfoara subtire. Rulourile se pun intr-o cratita cu putin ulei si se lasa sa fiarba inabusit. In tot acest timp, tineti cratita acoperita cu un capac. Dupa ce carnea s-a rumenit, se mai adauga putina zeama de carne si se lasa sa se inabuse pana ce carnea este gata. Sper sa va bucurati de aceasta reteta. In final, va transmit toate urarile mele de bine."