15 decembrie 2004
|
Vreau sa va adresez cele mai calde urari si sa va multumesc pentru revista pe care o scoateti. Ma bucur ca mai exista gospodine care prefera sa stea in bucatarie si sa conceapa opere de arta. Dupa ce am vazut cate feluri de mancare faceti pentru fiecare numar m-am gandit sa va trimit si eu una, care nu este foarte deosebita, dar e foarte gustoasa. Reteta se numeste "Painite de cartofi" si nu o sa va coste prea mult sa o faceti. O jumatate de kg cartofi, doua linguri de unt, o jumatate de pahar de lapte, 10 gr drojdie, un ou, 300 gr faina. Nici pentru preparare nu e nevoie de prea multa bataie de cap. Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare, apoi se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Se amesteca totul cu o lingura de unt, cu laptele, drojdia muiata in putin lapte, se potriveste de sare si piper, se pun faina, galbenusurile si albusul batut spuma, se framanta bine si se lasa sa creasca. Se iau apoi din aluat bucati de marimea unui mar mic, se modeleaza in forma de sfera si se asaza intr-o tava unsa cu unt, apoi se introduc in cuptor sa se coaca. Serviti acest fel de mancare cat este cald!
Scumpii mei
Ce parere aveti, dupa toate mancarurile acelea dificile pe care le tot incercati voi, sa mai faceti si ceva banal, cum ar fi clatite cu banane? Sunt foarte gustoase si nu dureaza mult pana sunt gata. Este reteta obisnuita de clatite, numai la umplutura de banane o sa va spun cum sa o faceti, desi nici asta nu e prea grea. Nu trebuie decat sa sfaramati bananele bine-bine, cu dosul unei linguri si sa amestecati cu o lingurita de zahar pudra, cu un galbenus de ou si cu putina smantana. Se freaca bine pana devin ca o pasta. Fiecare clatita se unge cu pasta de banane, se ruleaza, se asaza intr-un vas, se presara zahar pudra si se dau la cuptor timp de 10 minute. Va doresc pofta buna!
Draga redactie
Citește pe Antena3.ro
Am vazut ce retete v-au trimis gospodinele din Romania pana acum si m-am gandit sa va scriu si eu o reteta cu care ma mandresc, pentru ca imi iese intotdeauna foarte bine. Bavareza cu cafea se face in felul urmator: dintr-un sfert de litru de lapte, 3 linguri de zahar si doua galbenusuri se face, pe foc mic, amestecand cu lingura o crema in care se adauga si o lingura de esenta de cafea concentrata. Se dizolva cam trei foi de gelatina in putina apa calda si se amesteca in crema. Se tine pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu frisca. Se pune la gheata si iese un desert de zile mari.