x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

12 Ian 2011   •   17:22
Mirela Apostol, Braşov. Pentru a prepara brioşe picante, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 300 g şuncă presată, 150 g telemea, 100 g ciuperci, din conservă, o legătură ceapă verde, o ceapă roşie, o legătură mărar, 400 g făină, 100 g unt, un praf de sare, 5 linguriţe praf de copt, 3 ouă, 2 căni de lapte, o jumătate linguriţă piper măcinat (după gust). Preparare: şunca se taie cubuleţe şi se trage în tigaie cu ceapa roşie şi ceapa verde tocate fin şi ciupercile stoarse de zeamă, în untul topit, pentru 10 minute, la foc mic. Făina se cerne împreună cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă telemeaua cubuleţe. Se bat ouăle împreună cu laptele, se adaugă făina şi se omogenizează bine, se adaugă amestecul de şuncă, ciuperci şi ceapă, mărarul fin tocat, piper şi sare după gust. Compoziţia se omogenizează astfel ca toate ingredientele să fie repartizate uniform. Materialul se montează în forme de brioşe, unse cu ulei şi se dă în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Se scot din forme după răcire.     

Andreea Unghianu, Iaşi. Reţeta cerută se numeşte salată de avocado, guancamole. Am adaptat-o pentru dumnea­voastră şi o puteţi prepara la cămin. Ingrediente: 3 bucăţi avocado (alegeţi dintre cele mai moi), o lămâie, o ceapă potrivită, 2 roşii, 6 căţei de ustu­roi, o lingură pătrunjel tocat fin, sare şi boia iute după dorinţă. Preparare: descojiţi şi pisaţi bine bucăţile de avocado, apoi stoarceţi peste el suc de lămâie şi un praf de sare. Adăugaţi ceapa tocată fin, roşiile tocate mărunt, pătrunjelul, ustu­roiul pisat, amestecaţi, dregeţi de sare şi adăugaţi boia după gust. Da, o puteţi servi alături de cartofi şi pui prăjit, dar şi simplă, cu pâine prăjită.

×