Iolanda Popescu, Braşov. Pentru a prepara pastă de brânză de vaci cu usturoi aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 2 cartofi, 1 ou, 250 g brânză de vaci, 100 ml ulei, 2-3 linguri smântână, 4 căţei de usturoi, 2 linguriţe muştar, boia dulce, sare. Preparare: fierbeţi cartofii în coajă, apoi îi curăţaţi şi îi pasaţi cât sunt fierbinţi. Turnaţi treptat uleiul, oul întreg şi muştarul, amestecând cu mixerul, până devine compoziţia ca o maioneză. Adăugaţi brânza de vaci, usturoiul pisat, boia şi sare după gust. Dacă pasta obţinută este prea groasă, adaugaţi smântână. Cu această pastă pregătiţi tartine din pâine neagră, pe care le ornaţi cu rondele de castraveţi, roşii sau ardei. Puteţi prepara şi cu brânză telemea dată pe răzătoare, mixată bine cu usturoiul pisat şi boia apoi adăugată în maioneza de cartofi. Dacă este prea groasă o subţiaţi cu smântână. La fel procedaţi şi cu brânza de burduf. Jonglaţi cu ele după imaginaţie şi gust.
Cristina Marinescu, Bucureşti. Pentru a prepara gogoşile dorite aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g brânză de vacă, 500 g făină, 4 gălbenuşuri, 150 g zahăr pudră vanilinat, 400 g margarină (unt), 2 plicuri praf de copt, o jumătate linguriţă de sare, ulei pentru prăjit. Preparare: Frământaţi bine toate ingredientele. Acoperiţi coca pentru o oră. Întindeţi aluatul gros de un deget pe masa pudrată cu făină şi tăiaţi cu un pahar rotunduri. Le prăjţi în ulei încins, pe ambele feţe, până devin aurii. Scoateţi pe un şervet de hârtie şi le montaţi pe un platou. Pudraţi cu zahăr.