x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

30 Mar 2011   •   20:48
Andreea Pintea-Mihăilă, Craiova. Pentru a prepara reţeta dorită aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 vinete lungi şi subţiri, 4 roşii, 6 căţei de susturoi, 2 cepe, 3 felii de pâine înmuiate în apă şi stoarse, o cană ulei, o legătură mărar şi una de pătrunjel, sare şi piper, pesmet. Preparare: Se spală vinetele, li se taie partea verde şi apoi se taie în jumătate pe lung. Nu se cojesc. Li se scoate miezul. Se fierb în apă cu puţină sare, 5 minute, şi apoi se pun la scurs. Miezul se taie mărunt, împreună cu ceapa, roşiile descojite şi usturoiul. Se călesc în jumătate din ulei până scad uşor şi sunt bine înmuiate. Se ia de pe foc, se adaugă pâinea, verdeaţa tocată, sare şi piper.
Cu acest amestec se umplu vinetele. Se montează într-o tavă cu restul de ulei după ce s-au presărat cu puţin pesmet. Se servesc reci sau calde, ornate cu suc de roşii şi verdeaţă.
Iuliana Pascu, Lugoj. Pentru salata de morcovi aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g morcovi, 2 mere dulci şi zemoase, 3 portocale,
o lămâie. Preparare: Se curăţă şi se dau pe răzătoare morcovii şi merele curăţate de coajă, apoi se stropesc imediat cu zeama de la lămâie.
Se curăţă două portocale şi se taie bucăţele mici. Se amestecă morcovul cu merele şi portocala, se adaugă zeama de la ultima portocală şi se adaugă miere după gust.

×