Ce este un dispozitiv de gătit cu aer cald circular, air fryer, v-am povestit deja și în principiu subliniam că se poate face aproape orice cu acesta. Iar pentru că noi devenim tot mai legați de friteuza noastră ne-a făcut să vă împărtășim câteva din rețetele testate. Deocamdată doar cele sărate, pentru cele dulci revenim!
Rețetele cumvaplace.ro:
Mozzarella sticks
Cel mai mare avantaj este că scăpați de o tonă de ulei pe care acestea le-ar absorbi, dacă le-ați pregăti la tigaie.
- La 200°C veți avea nevoie de 6-7 minute de gătire, dar verificați-le după 5 minute, pentru a fi siguri că nu se sparg și curge brânza.
- Pentru bastonașe aurii și ușor prăjite, asigurați-vă că lăsați spațiu suficient între acestea când le așezați în friteuză. Supraaglomerarea coșului ar putea împiedica circulația corectă a aerului și le-ar putea înmuia.
- Pentru a evita eventuala spargere, nu le lăsați deloc la decongelat odată scoase din cutie
- Dacă pregătiți și paneurile acasă, înveliți-le într-un strat generos de ouă și pesmet și congelați-le pentru jumătate de oră.
Cartofi prăjiți
Sunt, probabil, motivul pentru care a fost inventată friteuza cu aer cald și ies absolut perfecți. Pufoși la interior și crocanți la exterior și mai ales fără baie de ulei.
- Cartofii se curăță, se taie și se lasă în apă pentru a ieși amidonul, apoi se usucă în șervet și se congelează 15 minute
- O altă variantă este să îi fierbeți întregi, dar nu complet, apoi să îi tăiați și să îi prăjiți la friteuza cu aer cald.
- Puteți cumpăra cartofi gata pregătiți și congelați, sunt în magazine la raionul congelate în pungi mai mult decât generoase!
- Într-un bol puneți 2-3 linguri de ulei și răsturnați cartofii și amestecați-i, astfel încât să ajungă pe toți.
- Se coc la 180°C timp de 20 minute, dar îi scuturați la jumătatea timpului pentru a se găti pe întreaga suprafață. Tot atunci îi și condimentați!
- Măriți temperatura la 180°C și mai lăsați 5 minute, în funcție și de cantitatea aleasă.
Pulpe de pui dezosate
Vor rămâne zemoase la interior și ușor crocante la exterior și nu aveți nevoie de ulei, chiar dacă sunt fără piele. Funcționează pur și simplu ca la grătar! Iar un avantaj suplimentar vine din faptul că nu stropiți toată bucătăria.
La 200°C veți avea nevoie de 10 minute de gătire. În funcție de tipul de dispozitiv, la jumătatea timpului va trebui să le întoarceți și, astfel, le și verificați.
Dacă vă temeți că se lipesc, ungeți grătarul de la air fryer cu ulei
Condimentați pulpele de pui cu sare și boia sau pudră de chili sau de usturoi, după preferință, și lăsați-le câteva minute înainte de a le pune în friteuză.
Burgeri
Pentru adepții gustului și nu ai procesului de pregătire, air fryer-ul este dispozitivul ideal pentru bugeri gătiți în bucătărie: fără fum, fără miros, fără grăsime pe pereți și fără multe lucruri de curățat în urma lor.
- Porniți aparatul să se încălzească la 200°C
- Dacă ați cumpărat carnea gata preparată, mai presați puțin burgerul, pentru că se va aduna la gătit.
- Aveți nevoie de 12-15 minute pentru gătire, dar verificați intermediar. Dacă aveți carne congelată, de obicei durează ceva mai mult, către 15 minute.
- Cu un termometru pentru carne, verificați temperatura interioară a burgerului după 10 minute, în funcție de rezultatul dorit:
– Mediu: 63°C
– Mediu mai făcut: 68°C
– Bine făcut: 71°C
Somon
Are nevoie de doar 12 minute pentru a fi delicios!
Este un pește gras, în general nu are nevoie de ulei suplimentar și nici nu se va lipi de grătar
Asezonați fileurile cu sare, praf de usturoi și zeamă de lămâie. Puteți adăuga feliuțe de lămâie la gătit.
Setați termometrul pe 200°C
Aveți nevoie de:
– 10 minute pentru fileurile de somon pe care le doriți rozazlii la mijloc
– 12 minute pentru somon încă moale la mijloc
– 14 minute pentru fileuri de somon bine făcute