Ingrediente: 800 g muşchi de porc, 800 g cartofi noi, 500 g roşii, o legătură de mărar, ulei de floarea-soarelui, două linguri de boia dulce, sare, piper, o lingură de pudră de usturoi, o lămăie, castraveţi muraţi
1 Boiaua dulce se imparte in două. O parte se amestecă bine cu sare şi piper intr-un castron şi cealaltă cu pudra de usturoi, sare şi piper in alt castron.
2 Carnea de porc se spală, se taie in felii mai subţiri şi se bat pe o parte cu ciocanul de şniţele. Se ung cu ulei, se presară amestecul din castron şi se aşază intr-o tavă.
3 Se introduce tava in cuptor şi se ţine circa 30 de minute la foc mediu.
4 Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se aşază intr-un castron. Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă o lingură de sare şi cartofii.
5 Se lasă să fiarbă zece minute la foc iute, se scot şi, după ce s-au răcit, se taie in felii mai groase. Se trec prin amestecul de condimente şi se prăjesc in ulei incins.
6 Roşiile se spală, se taie in felii şi se presară mărar tocat amestecat cu sare, piper şi suc de lămăie.
Sfat: Roşiile se pot inlocui cu castraveţi muraţi. Băutura: Sauvignon Blanc