Fiind azi o sfântă zi de duminică și plăcându-le românilor a se-nfrupta din carne într-o zi ca asta, n-o să vă dau rețete din legume – deși e vara-n toi și e grădina plină. Mă voi opri la o rețetă clasică, de târg moldav și port la Dunăre, totodată – de unde câteva ingrediente sudice s-au ajuns-au în cuhnie direct de pe vapoare!
Adaogă aici și faptul că autoarea cărții unde am aflat-o era grecoaică – la origini – din neamul mare și vestit, Malaxa. Ecaterina Steriady, în Buna Menajeră, indică astfel prepararea Mușchiului de vacă cu smântână.
Mușchi de vacă cu smântână - rețeta
Curăță mușchiul de piele și de grăsime, așează-l în tingire, cu vreo câteva felioare de slănină, o bucată de țelină, vreo două fire de pătrunjeș, un morcov, vreo două foi de dafin, câteva boabe de piper și sarea necesară. Toarnă .............
Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI