x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar O rețetă delicioasă pentru prima dezlegare la pește din postul mare

O rețetă delicioasă pentru prima dezlegare la pește din postul mare

22 Mar 2019   •   09:23
O rețetă delicioasă pentru prima dezlegare la pește din postul mare
Sursa foto: Rupert Peace

Postul Paștelui are durata de 40 de zile și este cel mai aspru de peste an, având doar două dezlegări la peşte. Vă propunem o rețetă delicioasă de somon cu sparanghel, gustoasă și foarte sănătoasă, potrivită pentru Buna Vestire - 25 martie, prima dezlegare la pește din postul mare.

Carnea de somon este foarte bogată în omega 3, acizi grași, vitamine și minerale, având astfel numeroase efecte benefice asupra sănătății. Pentru a ne bucura de toate aceste proprietăți și calități nutritive, trebuie să ne procurăm ingrediente proaspete și o tigaie de calitate, așa cum este  Regis Stone Copper Griddle Pan, în care alimentele se gătesc gustos și sănătos, fără a fi necesară adăugarea niciunui strop de ulei.

Ingrediente:

  • 400 g somon proaspăt
  • 400 g sparanghel
  • 1 vârf de linguriță de sare
  • 1 vârf de linguriță de piper
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Modul de preparare:

Spălați bine somonul proaspăt și puneți-l la rumenit în tigaia Regis Stone Copper Griddle PanDacă doriți neapărat să folosiți puțin ulei de măsline pentru un strop de savoare, o puteți face, însă doar puțin. De ce? Tigăile Regis Stone Copper Pans au un înveliș exterior antiaderent cu particule de piatră și cupru, ce asigură o suprafață ideală pentru gătitul fără ulei. Acum puteți găti mese copioase, pline de culoare, dar fără prea multe calorii! Sunt necesare doar 10 minute pentru pește, cate 5 minute de prepare pe fiecare parte pentru a căpăta culoarea rumenă și gustul savuros.

Firele de sparanghel se curăță de partea lemnoasă și se spală foarte bine. După ce le-ați spălat, ștergeți-le cu un șervețel de hârtie. Vă recomandăm prosoapele de bucătărie din fibre de bambus care reușesc să absoarbă o cantitate ridicată de lichide în comparație cu prosoapele obișnuite de bucătărie. 

După ce ați înlăturat excesul de apă de pe firele de sparanghel, le puteți pune la foc mediu în tigaia Regis Stone Copper Pan de 24 de cm, fără niciun fel de adaos de ulei. Timp de câteva minute, până vei vedea că au prins puțină culoare, le întoarceți constant pe fiecare parte.

Rețeta pregătită sănătos în tigăile Regis Stone Copper Pans este gata și o puteți savura asezonată cu puțină zeamă de lămâie.

Poftă bună!

×