x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pandișpan cu afine proaspete și limonada de pepene verde

Pandișpan cu afine proaspete și limonada de pepene verde

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2023   •   09:15
Pandișpan cu afine proaspete și limonada de pepene verde
Sursa foto: Cumvaplace.ro

 Pandișpanul este un desert pe care e greu să nu-l iubești.

Este foarte aerat, ușor de pregătit, nu are multe grăsimi și îi poți adăuga o mulțime de fructe, astfel că nu ai cum să te plictisești de gustul lui. Cumvaplace.ro i-a adăugat afine românești, foarte proaspete și dulci. 

Personalizează-ți desertul perfect de vară așa cum îți dorești. Noi știm sigur că vom repeta rețeta și vom folosit zmeură, boabe de struguri și prune dulci. Poftă bună și vouă!

INGREDIENTE

  • 400 g afine proaspete 

  • 6 ouă

  • 180 g făină

  • 180 g zahăr tos

  • 2 plicuri zahăr vanilinat

  • 1 lingură de făină (pentru pudrat afinele)

  • Coaja de la o lămâie bio

  • Zahăr pudră

  • Sare

  • Ulei de floarea-soarelui (pentru uns tava)

Pentru limonada de pepene verde

  • 1⁄4 pepene verde cu puțini sâmburi 

  • 3 lamâi bio

  • 500 ml apă rece

  • Miere de salcâm

  • Frunze de mentă

  • Cuburi de gheață

CUM SĂ FACEȚI

  • Bateți albușurile spumă cu un praf de sare și încorporați treptat zahărul tos și vanilia. Bateți până când se dizolvă granulele. Ne-a luat aproximativ 2 minute. Adăugați gălbenușurile, unul câte unul, mixând bine după fiecare.
  • Cerneți deasupra făina și o încorporați cu ajutorului unui tel sau al unei spatule, iar la final adăugați coaja de lămâie, dacă o preferați. Separat, pudrați afinele cu făină.
  • Turnați compoziția de pandișpan în tava de copt (cu dimensiunile 35×25 cm), unsă cu ulei și tapetată cu hârtie. Puneți deasupra afinele și coaceți în cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute la 180 de grade.
  • După ce se rumenește deasupra și scobitoarea-test iese curată din mijlocul prăjiturii, scoateți pandișpanul cu afine din cuptor și îl pudrați cu zahăr după ce s-a răcorit.

Cum faceți limonada cu pepene verde

  • Lângă o prăjitură bună, vă recomandăm și un pahar cu limonadă de pepene verde. Pentru a pregăti băutura răcoritoare puneți miezul de pepene într-un vas și îl faceți piure cu ajutorul mixerului vertical, apoi îl treceți printr-o sită.
  • Adăugați zeama de lămâie, miere după gust, frunze de mentă și cuburi de gheață. Amestecați și bucurați-vă de gustul celei mai grozave limonade de vară.

 

×