Rețeta noastră secretă este cea de pandișpan cu mere, extrem de simplu de pregătit. Potrivit cumvaplace.ro, fructele le puteți schimba în funcție de preferințe sau de sezon. Desertul tot grozav va fi!
INGREDIENTE
-
2 mere
-
1 lingură de suc de lămâie
-
125 g unt moale + extra pentru uns forma
-
140 g zahăr tos
-
3 ouă
-
225 g făină
Citește pe Antena3.roSimion se pregătește să blocheze alegerile. Reprezentanții AUR au primit ordin să nu semneze procesele verbale cu rezultatele voturilor -
2 lingurițe rase de praf de copt
-
1⁄2 linguriță de sare
-
5 linguri de lapte
-
Scorțișoară (opțional)
CUM SĂ FACEȚI
- Curățați merele de coajă și cotoare, apoi le tăiați cubulețe și le stropiți cu zeama de lămâie, să nu-și schimbe culoarea.
- Preîncălziți cuptorul la 170°C, căldură sus-jos, sau la 150°C, dacă preferați programul cu ventilație. Ungeți cu unt și tapetați cu hârtie o formă rotundă de copt de 23 cm diametru.
- Într-un castron mare, frecați untul și zahărul cu ajutorul unui mixer electric de mână, până obțineți o cremă aerată. Opțional, mai puteți adăuga aici și un praf de scorțișoară.
- Adăugați ouăle bătute și omogenizați. Cerneți făina, praful de copt și sarea și amestecați bine. Încorporați laptele și, la final, merele. Amestecați..
- Transferați aluatul în forma de copt și coaceți 40–45 de minute. Lăsați la răcit 15 minute în tavă, apoi scoateți pandișpanul cu mere pe un grătar. Să vă spunem drept, noi am adăugat și niște frișcă, în farfurie, și n-a fost rău deloc.