Pentru că, nu-i așa, mai rar să o pregătim în alte anotimpuri, chiar dacă am putea să folosim și fructe congelate. Potrivit cumvaplace.ro, dacă totuși vă bate un gând să puneți ceva fructe la congelator, alegeți-le doar pe cele foarte proaspete, fără lovituri. Pe cele mari, tăiați-le în bucăți potrivite. Scoateți sâmburii cireșelor sau vișinelor. Și, valabil pentru toate fructele, congelați-le în cantități potrivite.
INGREDIENTE
-
4 ouă medii
-
125 g făină
-
75 g zahăr
-
1 lingură de esență de vanilie
-
1 1/2 lingură de ulei de floarea-soarelui
-
400 g vișine, fără sâmburi
Citește pe Antena3.roUnul dintre bodyguarzii lui Călin Georgescu și-a bătut tatăl până i-a rupt coastele. A fost emis și un ordin de protecție -
Zahăr pudră
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Separați oăule. Bateți spumă albușurile. Cerneți făina într-un castron.
- Amestecați gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare. Ne-a fost mai ușor să folosim mixerul cu palete pentru acest pas. Când ați obținut o cremă aerată, fină (semn că s-au topit granulele de zahăr), adăugați uleiul și vanilia.
- Cu o spatulă, încorporați treptat făina și spuma de albușuri, amestecând de sus în jos.
- Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava să nu fie mare, noi am folosit una de 25 x 20 cm.
- Așezați deasupra, din loc în loc, vișinele bine scurse de zeamă. Coaceți 20-25 de minute la foc potrivit. Pudrați cu zahăr și tăiați doar după ce pandișpanul s-a răcorit.
- Puteți înlocui vișinele cu caise, piersici, prune ori struguri, cum vă place. Noi vom încerca un amestec de fructe, ar trebui să fie chiar foarte bun!
NOTĂ
- Am folosit făină tip 550, astfel că pandișpanul a fost ceva mai ”bătut”, mai dens, dar suficient de pufos. Dacă vă doriți un blat foarte aerat, fin ca textură, folosiți făină tip 000 sau cea specială pentru prăjituri (chiar așa scrie pe eticheta pungilor respective de făină). Iar dacă obișnuiți să folosiți vanilie de Bourbon, puteți să înlocuiți esența, noi am folosit un pliculeț.