Potrivit cumvaplace.ro, în traducere, papoutsakia înseamnă pantofi (opinci). De aici și numele rețetei, care nu reprezintă altceva decât vinete umplute cu carne tocată. De această dată am ales varianta mai simplă, am folosit o brânză care se topește. Dar dacă aveți mai mult timp, înainte de a da vinetele la cuptor, puneți deasupra lor un strat generos de sos bechamel.
INGREDIENTE
-
2 vinete măricele
-
400 g carne tocată de mânzat/vită
-
1 ceapă
-
1 cațel de usturoi
-
150 g mozzarella rasă
-
1 legătură de pătrunjel verde
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
400 g roșii în conservă
-
40 ml vin roșu
-
1⁄4 linguriță de zahăr
-
Scorțișoară
-
Cimbru uscat
-
Oregano uscat
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați vinetele în jumătăți. Crestați miezul vinetelor în formă de romburi, dar fără să străpungeți și coaja. Presărați sare, piper, cimbru și turnați 3-4 linguri de ulei. Întoarceți vinetele cu miezul în jos și dați la cuptor 30 de minute, la 200 de grade.
- Cât timp se coc vinetele, ocupați-vă de umplutura de carne. Căliți ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei. Adăugați zahărul, un praf de cimbru uscat, scorțișoara, sare și piper și, după un minut, carnea tocată. Țineți pe foc potrivit, până scade zeama pe care o lasă carnea.
- Turnați vinul și așteptați 1-2 minute, cât să se evapore alcoolul, apoi puneți roșiile cu tot cu suc. Lăsați să fiarbă 15 minute, cât să scadă sosul, puneți 100 g mozzarella, amestecați și luați de pe foc.
- Adăugați pătrunjelul tocat, oregano și cimbru uscat, amestecați.
- Scoateți tava cu vinete din cuptor și, cu ajutorul unei linguri, presați miezul copt, astfel încât să puteți pune umplutura de carne deasupra.
- Presărați deasupra restul de brânză și mai dați la cuptor 10-15 minute.
REȚETĂ VIDEO
Papoutsakia