x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pauza de cafea

Pauza de cafea

de Alina Ramona Anghel    |    29 Noi 2006   •   00:00

Toamna nu am reusit niciodata sa petrec mai mult de cateva zile la tara. Nu e timp, nu e loc, nu e… Si-mi pare rau caci e un anotimp bogat, nu numai in sentimente, ci si in oferte culinare.

Toamna nu am reusit niciodata sa petrec mai mult de cateva zile la tara. Nu e timp, nu e loc, nu e… Si-mi pare rau caci e un anotimp bogat, nu numai in sentimente, ci si in oferte culinare. Daca as spune ca mancarea de la oras nu are gust, as minti. Dar trebuie sa recunosc ca la tara gustul preparatelor este altul. Chiar si banalii cartofi prajiti, combinati cu usturoi si mamaliga te fac sa-ti doresti sa mananci fara oprire.
Laptele fierbinte presarat cu putina sare, alaturi de o felie de paine coapta, proaspat scoasa din cuptor, placintele de bostan aburinde sau merele coapte cu zahar si scortisoara te fac sa crezi ca ai ajuns pe un taram de poveste. Acolo unde pare ca toate bunatatile sunt facute special pentru tine.
Chiar si in post mancarea are un gust aparte, caci este preparata cu ceea ce-ti ofera gradina bogata in legume si fructe proaspete.
Cand vii seara acasa, dupa ce ai muncit o zi intreaga, o mancare calda te face sa-ti treaca oboseala.
Iar daca este consumata alaturi de familie, capata un gust si mai bun.

×