x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pauza de cafea

Pauza de cafea

de Cristina Andreea Calin    |    01 Noi 2006   •   00:00

Bucataria - doar o incapere din casa? Nu si pentru mine. Dimineata cand ma trezesc intru in bucatarie pentru a-mi prepara cafeaua. Ma ajuta sa ma trezesc, sa intru in ritmul trepidant al zilei.

Bucataria - doar o incapere din casa? Nu si pentru mine. Dimineata cand ma trezesc intru in bucatarie pentru a-mi prepara cafeaua. Ma ajuta sa ma trezesc, sa intru in ritmul trepidant al zilei. Seara, dinspre bucataria mea vin aburi aromati sau condimentati, care il incanta si-l atrag pe sotul meu. Dupa cina, la o ceasca cu ceai, ne asezam amandoi la aceeasi masa si discutam bugetul familiei, facem proiecte.

Cand eram mica, am invatat ca bucataria este locul cel mai important din casa. De cum intri in orice locuinta, dai cu nasul de ea. La propriu si la figurat. Toate discutiile importante cu parintii mei le-am purtat la masa din bucatarie, unde apoi, impacati, gustam din bucatele puse dinainte de mama. Acasa am invatat ca acesta nu este numai spatiul femeii. Tata gateste placinte, si plachie de peste, si crema de zahar ars cu aromele copilariei.

Astazi, pentru mine bucataria este locul unde ma maturizez. Invat ce inseamna timpul atunci cand las ouale sa fiarba prea mult, invat sa apreciez distantele, atunci cand toc legume, invat sa fiu gospodina, punand ordine in camara, iar atunci cand trebuie sa gatesc cu ceea ce este prin frigider, creez bucate.

×