x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Piftie de porc (de gătit în Ajunul Bobotezei, de mâncat la Sf. Ion)

Piftie de porc (de gătit în Ajunul Bobotezei, de mâncat la Sf. Ion)

05 Ian 2019   •   12:24
Piftie de porc (de gătit în Ajunul Bobotezei, de mâncat la Sf. Ion)

În Ajunul Bobotezei (5 ianuarie), se ține post. De altfel, o vorbă din popor spune că cel care postește în Ajunul Bobotezei va avea parte de noroc. Mai ales aceea care reușesc să țină, după tradiție, post negru, numai cu pâine și apă.

Inainte de a pregati mancarea de post, femeile iau toata cenusa din vatra si o pun peste varza, ca sa creasca frumoasa si sa fie aparata de omizi. Fetele postesc si ele, ca sa aiba parte de soti pe placul lor. Femeile pregatesc de cu seara piftia ce se va servi abia in ziua de Sfantul Ion, ca sa le fie fata la fel de frageda si de neteda.

Ei, si daca tot am amintit de piftia asta, ia sa va dau si o reteta.

Trebuinta ai de: 500 g picioare de porc, 1,250 kg cap de porc, 500 g carne de porc, 150 g telina, 150 g morcovi, 150 g ceapa, 75 g usturoi, 50 g sare, doua oua fierte.......................

Citește mai departe rețeta de PIFTIE DE PORC

×