x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pizza calzone cu ricotta și parmezan, o rețetă mai simplă decât ai crede

Pizza calzone cu ricotta și parmezan, o rețetă mai simplă decât ai crede

09 Mai 2016   •   18:28
Pizza calzone cu ricotta și parmezan, o rețetă mai simplă decât ai crede

Pentru aluat aveți nevoie de:

250 g făină
1 cub de drojdie
lapte călduț
sare
plus făină pentru lucru

Pentru umplutură vă trebuie:

ulei de măsline extravirgiin
100g ricotta
40 g de parmzan ras
2 linguri cu busuioc tocat
piper
50 g suc de roșii
70-100 g de mozarella rasă


Cum procedăm


Încingem cuptorul.
Întâi ne ocupăm de aluat. Într-un castron mare punem făina, sarea și drojdia dizolvată în laptele călduț și frământăm, adăugând apă caldă dacă este nevoie, până obținem un aluat care nu se mai lipeste de mâini.


Acoperim castronul cu un ștergar curat și îl punem la căldură ca să crească.


Între timp ne ocupăm de umlutura pentru calzone.


Într-un castron amestecăm ricotta, parmezanul, busuiocul, bucuiocul și piperul.


După aproximativ 20 de minute aluatul trebuie să fi dospit.


Pudrăm o suprafață curată cu făină și întindem aluatul cu un sucitor, până ajunge la o ruprafață cu diametrul de 30 cm. Îmtrăștiem umplutura dar având grijă să lăsăm liber de jur împrejulu aluatului cam 1 centimetru. Cu o pensulă ungem marginea liberă cu apă și pliem aluatul în două, după care marginile le presăm cu degetele ca să se lipească între ele.


Transferăm calzonele într-o tavă în care am pus o foaie de copt. Calzonele îl ungem cu ulei de măsline. Cu o lingură întindem sosul de roșii iar la sfârșit împrăștiem mozzarella.


Ținem la cuptor în jur de 15-20 de minute, până ce mozzarella devine aurie. Lăsăm să se răcorească după care putem servi.

×
Subiecte în articol: calzone cu ricotta si parmezan