Astăzi, o rețetă de vită Stroganoff cu fierbere lentă, care reunește carnea de vită fragedă și ciupercile proaspete, servite peste tăiței fierbinți cu un sos cremos.
Ingrediente:
1 ½ kg de carne de vită
2 lingurițe de ulei vegetal
2 căni de ciuperci proaspete feliate
1 ceapă medie, tocată (1/2 cană)
2 căței de usturoi, tocați
½ linguriță de oregano uscat, zdrobit
½ linguriță de sare
¼ linguriță de cimbru uscat, zdrobit
¼ linguriță piper negru
1 frunză de dafin
1 cutie de bulion cu conținut scăzut de sodiu
⅓ cană de sherry
1 cutie de smântână dulce
2 linguri de amidon de porumb
2 căni de tăiței fierbinți
1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt
Cum se face?
Pasul 1
Tăiați grăsimea din carnea de vită. Tăiați carnea de vită în cubulețe. Într-o tigaie mare, gătiți carnea de vită, în ulei încins, la foc mediu, până se rumenește. Scurgeți grăsimea.
Pasul 2
Într-o cratiță de 4 litri puneți ciupercile, ceapa, usturoiul, oregano, sare, cimbru, piper și frunza de dafin. Adăugați carnea de vită. Turnați bulionul și sherry peste acest amestec.
Pasul 3
Acoperiți și gătiți la foc mic timp de 8 până la 10 ore sau la foc mare timp de 4 până la 5 ore. Scoateți și aruncați frunza de dafin.
Pasul 4
Într-o crăticioară medie combinați smântâna și amidonul de porumb. Se toarnă apoi sosul peste carne și legume. Amestecați bine, acoperiți și gătiți încă aproximativ 30 de minute sau până se îngroașă. Serviți peste tăițeii fierbinți. Dacă doriți, presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție.