Pentru această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente:
6 gălbenuşuri
6 albuşuri bătute
250 g zahăr
250 g margarină sau unt
250 g făină
50 ml lapte
1 pachet cu zahăr vanilat
1 pachet cu praf de copt
coajă rasă de la 1/2 lămâie
cireşe coapte
Gălbenuşurile le frecăm cu zahărul şi margarina până se tranformă într-o pastă spumoas; adăugăm laptele, coaja de lămâie după care adăugăm făina în care am amestecat praful de copt iar la sfârşit adăugăm albuşul spumă şi amestecăm uşor de jos în sus până când toate ingredientele sunt încorporate.
Pregătim otavă de 20x30 cm în care punem foaie de copt peste care turnăm aluatul şi cu o spatulă îl nivelăm frumos.
Cireşele spălate şi fără sâmburi le presărăm deasupra aluatului.
Punem tava în cuptorul preîncălzit şi coacem la foc mediu până când plăcinta s-a rumenit deasupra.
Ca să fim siguri că s-a copt putem înfigem o scobitoare în prăjitură iar dacă aceasta iese curată înseamnă că este gata.