x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură de mălai cu portocale, pufoasă, aromată și ușor de făcut

Prăjitură de mălai cu portocale, pufoasă, aromată și ușor de făcut

27 Feb 2016   •   16:13
Prăjitură de mălai cu portocale, pufoasă, aromată și ușor de făcut

O rețetă ușoară de prăjitură de mălai cu portocale, numai bună de făcut iute la sfârșit de săptămână.

Pentru această prăjitură avem nevoie de urmăroarele ingrediente:

120 ml ulei de măsline (din turte nu extraavirgin)
2 ouă mari
200 g de zahăr + 70g  de zahăr pentru topping
120 ml suc de portocaale
160 g  făină
70 g de mălai
2 linguriță cu praf de copt
1 linguriță cu sare
coaja rasă de la o portocală
felii de portocale pentru decorat

Încălziți cuptorul la 190 de grade.

Ungeți o tavă rotundă cu ulei și puneți pe fundul ei o foaie de copt.

Într-un bol mare amestecați ouăle, 200 g de zahăr și sucul de portocale pănă totul devine o cremă fină. Adăugăm făina cernută, mălaiul, praful de copt, sarea și coaja de portocală și amestecăm ușor cu telul ca să încorporăm toate ingredientele.

Acest amestec îl turnăm în tava pregătită anterior și presărăm cele 70 de grame de zahăr deasupra și punem la cuptor unde ținem pănă ce aluatul începe  să se desprindă de marginile tăvii, aproximativ 35 - 40 de minute.

Scoatem tava din cuptor și lăsăm prăjitura să se răcească. Cu un cuțit desprindem complet prăjitura de margini și o răsturnăm pe un fund de lemn și lăsăm să se răcească complet.

Se taie în bucăți și se servește asortat cu felii de portocală.

NOTĂ: daca vrem să avem un aspect mai frumos al prăjiturii putem pune pe fundul tăvii întâi câteva felii de portocală.
 

×
Subiecte în articol: prajitura de malai cu portocale