x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură de post, colțunași cu magiun

Prăjitură de post, colțunași cu magiun

27 Mar 2016   •   14:09
Prăjitură de post, colțunași cu magiun

Pentru această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente:

300 g făină,

200 g magiun de casă,

100 g zahăr,

50 g margarină,

10 g sare

Cum procedăm

Se face un aluat mai consistent din făină, apă călduţă şi sare. Se frământă bine, pentru a deveni elastic. Se întinde o foaie mai groasă (3-4 mm) pe masă presărată cu făină. Se taie pătrate cu latura de 4-5 cm. Se pune pe aluat o lingură de magiun şi se îndoaie aluatul pe colţ, ca un triunghi. Se lipesc marginile aluatului apăsând cu dinţii unei furculiţe.

Se fierb în apă care dă în clocot, pe rând, în aşa fel încât să  stea în cratiţă un singur rând. Sunt gata când se ridică la suprafaţa apei şi mai fierb încă 5-6 minute.

Se pun într-un vas yena, stropind între rânduri cu zahăr şi margarină topită. Se dau la cuptor 10 minute.

 

×
Subiecte în articol: coltunasi cu magiun