x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prepară prajituri mai uşor ca niciodată cu ajutorul unui aparat special pentru făcut deserturi

Prepară prajituri mai uşor ca niciodată cu ajutorul unui aparat special pentru făcut deserturi

23 Feb 2023   •   10:58
Prepară prajituri mai uşor ca niciodată cu ajutorul unui aparat special pentru făcut deserturi

Atunci când te pregăteşti pentru o ocazie specială, cum ar fi sărbătorile, aniversările din familie sau vizitele prietenilor, activitatea în bucătărie tinde să se intensifice. Cu toţii ne dorim ca în astfel de momente să pregătim pentru cei dragi un meniu gustos şi apetisant. Pe lângă aperitive şi feluri principale, de pe masă nu pot lipsi deserturile, iubite deopotrivă de copii şi de adulţi. Iar când vorbim de deserturi, ne gândim desigur şi la prăjituri, care nu trebuie să lipsească din meniul acestor mese festive.

Ocaziile speciale nu sunt singurele în care ne dorim să ne bucurăm de o masă gustoasă. Chiar dacă ne-ar plăcea să savurăm zilnic preparate delicioase şi să diversificăm meniul, timpul şi nivelul de energie nu ne permit întotdeauna acest lucru. De asemenea, multe ocazii speciale sau întâlniri cu prietenii nu coincid cu zilele libere sau cu concediile, ceea ce ne poate îngreuna treaba, mai ales dacă vrem să facem şi curăţenie, să amenajăm casa sau să mergem la magazin pentru a cumpăra ce ne mai trebuie. Chiar şi când avem totul la îndemână, pregătirea unei mese complete, compusă din mai multe feluri, poate fi o provocare, mai ales dacă avem şi copii.

Prin urmare, orice ajutor în bucătărie e binevenit în aceste momente, pentru a ne permite să ne bucurăm de o masă gustoasă şi de timpul petrecut cu cei dragi, fără stresul pregătirilor. Din fericire, avansul tehnologic a adus în casele noastre diverse aparate electrocasnice, unele dotate chiar cu funcţii inteligente, care ne uşurează semnificativ activităţile casnice. Printre acestea se regăsesc şi aparatele pentru preparat deserturi, cu ajutorul cărora poţi pregăti rapid o prăjitură sau un desert delicios, fără a avea neapărat veleităţi de cofetar.

Cu ce te ajută un aparat de pregătit deserturi?

Un aparat de făcut deserturi este de fapt un mini-cuptor electric proiectat pentru coacere, care dispune de mai multe programe automate dedicate, astfel încât îţi oferă posibilitatea să prepari o gamă variată de prăjituri sau alte dulciuri. Aceste programe presetate au rolul de a regla temperatura, pentru a obţine rezultate perfecte de fiecare dată. Pentru bucătarii şi cofetarii experimentaţi există şi modul manual, în caz că aceştia doresc să pregătească alte reţete decât cele presetate.

Spre deosebire de alte aparate dedicate preparării unui singur desert, cum ar fi cele pentru wafe sau brownies, acesta este o adevărată mini-fabrică de deserturi, iar cu ajutorul său poţi pregăti o gamă variată de specialităţi dulci. De regulă, din accesoriile unui aparat de pregătit deserturi nu lipsesc tăvile antiaderente şi formele pentru diverse prăjituri, astfel că nu trebuie să îţi faci griji în legătură cu aspectul final al preparatelor tale de patiserie.

Reţetele propuse sunt de la simple la complicate, astfel încât poţi începe prin a le pregăti pe cele mai uşoare dacă eşti începător, iar cu timpul chiar şi cele mai sofisticate îţi vor părea simplu de pregătit. Mai mult, îţi poţi pregăti propriile reţete, accesând modul manual al aparatului.

Un aparat pentru făcut deserturi este uşor de utilizat şi nu necesită o supraveghere continuă, ca în cazul cuptoarelor clasice. Odată selectat programul, acesta îşi va face treaba şi te scuteşte de grija că prăjiturile tale se vor arde.

În plus, un aparat de preparat deserturi poate fi un mod plăcut şi creativ de a-i implica şi pe cei mici în procesul de gătit. De exemplu, poţi achiziţiona diverse forme de prăjituri, prin care prepararea deserturilor devine şi mai distractivă, iar rezultatele sunt şi mai spectaculoase. Ce ai spune despre o tavă cu brioşe delicioase, ornate în funcţie de preferinţele copiilor, sau biscuiți în forma animăluțelor preferate ale celor mici?

Funcţii inteligente şi caracteristici ale aparatelor de preparat deserturi.

Pentru o utilizare cât mai facilă, cele mai noi aparate pentru pregătit deserturi sunt prevăzute, printre altele, cu o serie de funcţii inteligente. Un exemplu în acest sens este Tefal Cake Factory, care te ajută să pregăteşti fără efort deserturi delicioase, datorită caracteristicilor sale:

  • Dispune de un panou de control inteligent şi intuitiv, special conceput pentru o utilizare cât mai uşoară.
  • Cele 5 programe pentru ajustare automată a temperaturii în timpul gătitului plus modul manual îţi oferă siguranţa că delicatesele tale vor ieşi aşa cum ţi le doreşti şi asigură rezultate perfecte de fiecare dată. Ai la dispoziţie câte un program presetat pentru a pregăti: prăjituri care se porţionează (de exemplu pandișpan), prăjituri individuale, lava cake, bezele şi alte produse de patiserie şi deserturi pe bază de lapte.
  • Pentru o diversitate mai mare, poţi descoperi prin intermediul aplicaţiei de mobil peste 100 de alte reţete descrise pas cu pas, din care le poţi alege pe cele pe care le crezi mai tentante sau pe gustul tău.
  • Aşa cum îţi spuneam anterior, un astfel de aparat este ideal pentru a găti împreună cu cei mici, implicându-i şi pe ei în procesul de preparare a deserturilor. Tefal Cake Factory vine la pachet cu accesoriile de care ai nevoie pentru dulciuri creative şi delicioase: un cadru suport pentru forme, 6 forme pentru brioşe, 6 miniforme pentru prăjituri, o formă de copt de mari dimensiuni plus un grătar pentru rezultate omogene. De asemenea, primeşti o carte de reţete pentru inspiraţie şi un manual de utilizare.

 

Utilizând un aparat special de preparat deserturi, pregătirea acestora va deveni o joacă de copii şi îi vei putea servi oricând pe cei dragi cu surprize dulci. Mai mult, mesele festive organizate cu diverse ocazii vor deveni un adevărat prilej de încântare şi de bucurie pentru cei apropiaţi ţie.

 

×