x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pui în sos de bere cu salvie

Pui în sos de bere cu salvie

18 Oct 2010   •   00:00
Pui în sos de bere cu salvie
5974-134129-untitled1.jpg● Ingrediente: un pui mai mare, un morcov, două cepe, 300 g ciuperci, 200 g bacon, 30 g unt, o frunză de dafin, 4 frunze de salvie, 700 ml bere blondă, 4 piersici, beţe de scorţişoară, usturoi, sare, piper, mentă, broccoli.

● Mod de preparare:
1 Baconul se taie felii subţiri sau julien şi se pune la călit într-o cratiţă.

2 Se adaugă puiul tăiat în bucăţi şi se prăjeşte câteva minute pe toate părţile. Se condimentează şi se pune totul într-o tavă adâncă.

3 Se încinge untul, se adaugă ciupercile, cepele, broccoli şi morcovul tăiate bucăţele.

4 Se călesc cinci minute, se toarnă puţină apă, se fierb zece minute, apoi se pun peste pui. Se presară usturoiul feliat sau lăsat întreg, se adaugă frunza de dafin, două beţe de scorţişoară rupte în bucăţi şi piersicile tăiate în jumătăţi.

5 Se presară frunzele de salvie, sare şi piper după gust. Se toarnă berea, se amestecă puţin, se acoperă cu un capac sau cu folie alimentară şi se introduce în cuptorul încins.

6 Se coace la foc mediu 25-30 de minute, se scoate şi se serveşte fierbinte.

● Sfat: La servire, se poate adăuga şi mentă tocată.
● Băutura: Bere

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne