● Mod de preparare:
1 Ţelinele se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri sau bastonaşe. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
2 Smochinele, prunele şi curmalele curăţate de sâmburi se toacă mărunt, se amestecă bine cu cimbru şi rozmarin tocat.
3 Puiul se spală, se scurge de apă şi se condimentează în interior. Se umple cu amestecul de fructe uscate şi se aşază într-o tavă adâncă în care s-au pus ceapa şi ţelina.
4 Se unge cu uleiul de măsline, se condimentează, se presară cu cimbru, curry şi rozmarin tocat. În jurul puiului se pun roşiile date pe răzătoare sau tăiate mărunt, se toarnă vinul, puţină apă, se condimentează şi se introduce în cuptorul încins.
5 Se întoarce din când în când ca să fie pătruns de vin pe toate părţile şi se coace până devine auriu şi poate fi pătruns cu dinţii unei furculiţe.
● Sfat: Se serveşte fierbinte, cu sosul din tavă şi cu piure de conopidă.
● Băutura: Pinot Noir
Citește pe Antena3.ro