● Mod de preparare:
1 Într-un bol se pune iaurtul, carnea de pui tăiată bucăţi potrivite sau cuburi, doi căţei de usturoi pisaţi şi două fire de mentă tocate.
2Se adaugă jumătate din curry, o linguriţă cu boia iute şi jumătate din chimen. Se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece cel puţin o oră.
3 Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se aşază bucăţile de carne şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 25-30 de minute, se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
4 Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă bine cu usturoiul rămas tocat, chimenul şi curry rămas, sare şi piper după gust.
5 Se presară menta rămasă tocată, măslinele, o legătură cu ceapă verde tocată şi se amestecă. Se pune în farfurii, se aşază deasupra puiul şi se presară cu busuioc tocat.
● Sfat: Se serveşte ca atare sau cu sos de roşii cu busuioc.
● Băutura: Chardonnay
Citește pe Antena3.ro