x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pui picant cu cuşcuş

Pui picant cu cuşcuş

12 Oct 2010   •   00:00
Pui picant cu cuşcuş
5963-133648-untitled1.jpg● Ingrediente: 600 g carne de pui, 200 g cuşcuş prefiert, o lingură cu curry, 6 căţei de ustu­roi, boia iute, două linguriţe cu chimen pisat, 4 fire de mentă, 300 ml iaurt, ceapă verde, 100 g măsline feliate, sare, piper, busuioc verde, sos de roşii.

● Mod de preparare:
1
Într-un bol se pune iaurtul, carnea de pui tăiată bucăţi potrivite sau cuburi, doi căţei de usturoi pisaţi şi două fire de mentă tocate.

2Se adaugă jumătate din curry, o linguriţă cu boia iute şi jumătate din chimen. Se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece cel puţin o oră.

3 Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se aşază bucăţile de carne şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 25-30 de minute, se scot pe un platou şi se păstrează la cald.

4 Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă bine cu usturoiul rămas tocat, chimenul şi curry rămas, sare şi piper după gust.

5 Se presară menta rămasă to­cată, măslinele, o legătură cu ceapă verde tocată şi se amestecă. Se pune în farfurii, se aşază deasupra puiul şi se presară cu busuioc tocat.

● Sfat: Se serveşte ca atare sau cu sos de roşii cu busuioc.
● Băutura: Chardonnay

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne