Ingrediente: 4 pulpe de raţă, 400 g coacăze roşii, 75 g zahăr, un beţişor de scorţişoară, 2 g scorţişoară, cuişoare, 50 g untură de raţă, doi căţei de usturoi, 300 g brânză cu mucegai, 250 ml vin alb, 500 ml vin roşu, sare, piper, oregano, gulii.
Mod de preparare:
Pulpele de raţă se curăţă, se spală şi se pun într-un bol. Se adaugă cuişoarele, beţişorul de scorţişoară, sare şi piper. Se presară usturoiul feliat, se acoperă cu vin roşu, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece circa două ore.
Se scurg de marinată, se crestează în aşa fel încât să se obţină un mic buzunar şi se umplu cu brânza cu mucegai. Se cos cu aţă de bucătărie, se aşază fiecare pulpă pe folie de aluminiu, se întinde deasupra untura de raţă, se condimentează, se împachetează şi se pun pe o tavă.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 45-60 de minute. Se verifică dacă pot fi pătrunse cu o furculiţă şi se lasă zece minute ca să se coacă la suprafaţă.
Coacăzele se spală, se fierb într-o oală cu vinul alb, scorţişoara măcinată, zahărul şi un praf de sare. Când a început să scadă amestecul se ia de pe foc, se pasează şi se serveşte alături de pulpe.
Tort cu pepene roşu