x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Racoare si placere in pahar inalt

Racoare si placere in pahar inalt

20 Ian 2005   •   00:00

Cafe frappe este o bautura racoritoare pe care o puteti gasi si daca iesiti in oras la un bar cu prietenii, dar pe care o puteti prepara foarte usor si acasa. Este bautura ideala pentru momentele cand aveti musafiri. In afara de gustul fin, de efectul grozav pe care il are, cafe frappe are si un aspect deosebit.

ANDRADA FLORIA

LENT. Timpul acordat unui frappe trebuie sa nu fie mai scurt de o ora
INTERNATIONAL. Una din tarile in care frappe-ul este foarte popular este Grecia. Daca ajungeti aici, puteti observa pe toate mesele din fiecare bar pahare inalte care contin un lichid negru, acoperit de un strat gros de spuma. Nescafe frappe a devenit de mult timp un fel de bautura nationala a elenilor. Rolul cel mai important pe care il are lichidul inchis la culoare este acela de a "plati" intrarea intr-un bar grecesc. Cu ajutorul acestui "bilet" poti mai usor sa te asezi la una din mese, sa intri in vorba cu localnicii, sa fumezi sau sa iei parte la unul din jocurile lor traditionale. E bine de stiut ca daca cel care a comandat frappe este tentat sa isi potoleasca setea in graba, acesta va fi privit ca un act de sfidare, pentru ca ritualul frappe-ului trebuie sa dureze aproximativ o ora.

PREGATIREA. Acasa, pentru a prepara un pahar de cafe frappe este nevoie de un shaker de capacitate mai mare. In shaker se pun mai multe cuburi de gheata, 100 ml cafea, 25 ml coniac, 25 ml lichior de cafea si doua lingurite de zahar pudra. Se agita shaker-ul pana ce lichidul devine spumos, apoi se toarna intr-un pahar de 250 ml. La sfarsit, se orneaza cu frisca si se serveste cu paiul.

×
Subiecte în articol: gastronomie