x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rafinament franţuzesc, piept de pui în crustă de miere şi muştar cu garnitură de piure de mazăre

Rafinament franţuzesc, piept de pui în crustă de miere şi muştar cu garnitură de piure de mazăre

18 Feb 2016   •   18:53
Rafinament franţuzesc, piept de pui în crustă de miere şi muştar cu garnitură de piure de mazăre

Pentru această reţetă rafinată avem nu avem nevoie ingredientele nu sunt nici multe şi nici scumpe.

Pentru pieptul de pui în crustă de miere şi muştar avem nevoie de următoarele:

1 kg de piept de pui dezosat
2 linguri cu muştar Dijon
1 lingură cu miere
1 linguriţă de boia dulce
1 linguriţă de busuioc uscat
sare, piper

Piepţii de pui îi sărăm şi piperăm după care amestecăm, muştarul, mierea, boiaua şi busuiocul. Punem piepţii într-o tavă unsă în prealabil cu ulei şi întindem jumătate din amestec peste carne cu o pensulă.

Punem carnea în cuptorul încălzit în prealabil şi ţinem 30 de minute după care întoarcem piepţii şi îi ungem cu restul amestecului după care mai ţinem la cuptor în jur de 15-20 de minute.

Pentru piureul de mazăre avem nevoie de

1 kg de mazăre verde congelată
50 de grame de caşcaval ras
2 linguri cu smântână fermentată
unt cât pentru un piure de cartofi

Punem apa la fiert cu sare şi 2 căţei de usturoi. Când apa a dat în clocot punem mazărea. Când legumele s-au fiert, scurgem apa ş punem mazărea într-un castron în care va trebui să lucrăm cu blenderul.

Peste mazăre punem smântâna, untul şi caşcavalul ras după care blenduim pănă rezultă o pastă omogenă.

×