
Este ideal pentru a-l adăuga în cocktailuri, limonade, ceaiuri, deserturi dar și pentru a-l consuma ca atare, cu apă minerală.
Are un aspect clar, puțin verzui, cu parfum intens. Este dulce și răcoritor, ușor astringent. Este recomandat mai ales în zilele toride de vară.
Rețetă de sirop de mentă
Ingrediente
- 100 g frunze proaspete de mentă
- 500 ml apă
- 400 g zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie (pentru fixarea culorii și conservare)
- Opțional: 2 picături de colorant verde natural (spirulină verde sau colorant alimentar).
Mod de preparare
Pregătește frunzele de mentă pe care le speli bine cu apă rece. Apoi le scurgi și le presezi cu prosoape de hârtie pentru a se usca.
Într-o oală pui la fier apă cu zahăr. Când începe să fiarbă, amestecă bine și lasă să dea în clocot timp de 2-3 minute. Apoi adaugă frunzele de mentă în siropul fierbinte și oprește focul.
Acoperă oala cu un capac și lasă frunzele de mentă la infuzat timp de 24 de ore (sau minim 6-8 ore).
Stercoară apoi siropul printr-o sită fină sau un tifon curat. Adaugă zeama de lămâie.
Toarnă siropul în sticle sterilizate și păstrează-l la frigider până la 3 luni. Dacă vrei să-l conservi pentru iarnă, acoperă sticlele cu o pătură și lasă-le să se răcească lent.

Poți zdrobi ușor frunzele înainte de infuzare sau poți adăuga câteva picături de extract natural de mentă după ce îl strecori..
Beneficii pentru sănătate
Are efect digestiv, ajutând la calmarea stomacului și combaterea balonării.
Are proprietăți răcoritoare și calmante, fiind ideal în băuturi.
Stimulează respirația. Mirosul de mentă ajută la decongestionare și revigorare.
Are proprietăți antimicrobiene, ajutând la menținerea unei flore intestinale sănătoase.
Conține antioxidanți beneficii pentru sistemul imunitar, porivit hellotaste.ro.