Ingrediente:
450 g faina
1 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
80 ml lapte
80 ml ulei
120 g smantana
100 g zahar brun
1 lingura scortisoara
60 g unt
60 g crema de branza
160 g zahar pudra
3-4 linguri lapte
esenta vanilie
Mod de preparare:
Combina intr-un vas incapator toate ingredientele pentru tort si cand obtii o compozitie omogena toarn-o intr-o tava termorezistenta unsa cu unt inainte.Separat amesteca zaharul brun cu untul topit si scortisoara. Raspandeste-o cu lingurita in tava si treci apoi cu furculita intorcand compozitia, pentru a marmora prajitura cu scortisoara si glazura de branza.Da prajitura la cuptor la 170 grade pentru 30 de minute.In rastimp, pregateste glazura pentru branza: freaca crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adauga laptele treptat, cate o lingura o data, pana atingi o consistenta lichida dar densa.Dupa ce prajitura se raceste putin, toarna glazura deasupra si portioneaza desertul, apoi serveste-l.