x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă de post - Pilaf cu conopidă, ardei şi roşii

Reţetă de post - Pilaf cu conopidă, ardei şi roşii

15 Mar 2016   •   16:40
Reţetă de post - Pilaf cu conopidă, ardei şi roşii

Pentru acest pilaf acemn nevoie de următoarele ingrediente:

100 g orez
o conopidă mai mare
4-5 ardei grasi, de toate felurile, verde, roşu şi galben
2-3 roşii maricele
ceapă roşie, cât vă lasă inima
ulei
sare, piper proaspăt pisat

Primul pas este să tocăm ceapa pe care o călim în ulei. Ardeii îi tocăm în bucăţi mai mari şi îi punem peste ceapă şi ţinem pe foc vreo câteva minute după care adăugăm şi roşiile tocate.

La al doilea pas sărăm şi piperăm după gust şi lăsăm să fiarbă fără capac încă vreo 3-4 minute. Apoi turnăm apă fiartă cât să acopere cnopida ruptă în bucheţele mici, acoperim şi lăsăm să fiarbă la foc mic. Între timp ne ocupăm de orez. Îl fierbem în apă cu sare. L o parte de orez, două de apă. După ce apa a scăzut şi orezul s-a fiert (să nu fie lipicios) îl turnăm peste legume.

Se serveşte fierbinte cu pâine proaspătă.

P.S. Acest pilaf are şi varianta cu carne. Se pun cârnaţipicanţi tăiaţi rondele după ce am adăugat apa şi înainte de a pune conopida.

 

×
Subiecte în articol: pilaf cu conopida, ardei si rosii