x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă de vară - Vinete umplute cu legume

Reţetă de vară - Vinete umplute cu legume

15 Aug 2016   •   14:53
Reţetă de vară - Vinete umplute cu legume

Vinetele sunt reginele legumelor de vară. Această legumă, extrem de gustoasă, este foarte versatilă. Vinetele conţin mulţi nutrienţi şi compuşi fitochimici benefici pentru sănătate. Scade riscul de obezitate, ajută în cazul diabeticilor şi cardiacilor, îmbunătăţeşte pigmentul pielii şi calitatea părului, are calităţi energetice şi ne ajută să slăbim.

 

4 vinete, 150 g orez, 100 g boabe de porumb, 250 g fasole verde, 100 g fasole roşie boabe, doi  ardei capia roşii, 200 g roşii cherry, o ceapă, doi căţei de usturoi, jumătate de linguriţă cu pudră de curry, sare, piper, ulei , rozmarin

1)Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte şi se fierbe în apă cu sare. Fasolea verde se spală, se rupe în bucăţi mai mici şi se fierbe.

2)Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă devin transparente, se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se mai lasă cinci minute pe foc.

3)Se adaugă orezul spălat, o cană cu apă, sare şi piper. Se fierbe pînă cînd orezul este moale, se adaugă pudra de curry, fasolea verde şi cea roşie, se amestecă şi se lasă să se răcească.

4)Vinetele se spală, se golesc de miez, se umplu cu amestecul de orez cu legume, roşiile şi boabele de porumb, se stropesc cu ulei şi se introduc în cuptor.

5)Se coc 25 de minute la foc potrivit, se presară cu rozmarin tocat şi se servesc.
 

Sfat: Miezul de la vinete se poate toca şi adăuga la umplutură.

×