Ingrediente:
280 g faina
100 g fulgi de ovaz
180 g zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
un praf sare
120 ml ulei floarea soarelui
2 oua
150 g iaurt grecesc
esenta de vanilie
6 mere
Pentru glazură:
150 g zahar pudra
3 mere
Mod de preparare:
Intr-un bol combina ingredientele uscate, cu exceptia zaharului (faina, fulgii de ovaz, sarea, scortisoara si praful de copt). Curata merele de coaja si da-le prin razatoarea mica.Separat, mixeaza zaharul cu uleiul, ouale, merele date pe razatoare si esenta de vanilia.Combina ingrediente uscate in ingredientele umede folosind o spatula. Pune aluatul intr-o tava de chec sau cozonac, unsa in prealabil cu unt.Da checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca 50 de minute, sau pana cand checul trece testul scobitorii.Rade cele 3 mere ramase pe razatoarea mica. Combina sosul obtinut cu zaharul pudra adaugat treptat, pana ce obtii consistenta de glazura. Daca glazura este prea apoasa, mai adauga zahar pudra; daca e prea uscata, adauga 1-2 lingurite de apa.Toarna glazura deasupra checului ajuns la temperatura camerei si da-l la rece inainte de servire. Optional, poti decora tortul cu jumatati de nuca.